Noi membri desemnaţi în Comitetul Internaţional Olimpic

Britanicul Sebastian Coe (foto), preşedintele Federaţiei internaţionale de atletism (IAAF -World Athletics), a devenit vineri membru al Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) în urma unui vot, după ce candidatura sa a fost de mai multe ori amânată, informează AFP.

În ciuda celor două titluri olimpice în proba de 1.500 m (1980 şi 1984) şi a eforturilor depuse începând din 2015 pentru a redresa IAAF (vechiul nume al World Athletics) în plină criză de corupţie, Coe a fost frânat de suspiciuni legate de un conflict de interese, el fiind unul dintre conducătorii unei firme de consultanţă, CSM, specializată în domeniul sportului.
După ce Coe şi-a modificat statutul în cadrul companiei în care a ocupat postul de director general, către o poziţie pasivă, candidatura sa a fost propusă şi aprobată cu o largă majoritate (77 de voturi „pentru“, opt „contra“, şase abţineri) la a 136-a sesiune a CIO, desfăşurată prin videoconferinţă. Britanicul de 63 de ani a fost deputat conservator şi preşedinte al comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice 2012 de la Londra.
CIO a aprobat vineri candidaturile altor patru persoane: Prinţesa Reema Bandar Al-Saud a Arabiei Saudite, cubaneza Maria de la Caridad Colon Ruenes, campioană olimpică la aruncarea suliţei în 1980, Kolinda Grabar-Kitarovic, fostă preşedintă a Croaţiei între 2015 şi 2020, şi mongolul Battushig Batbold.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.