Alegeri pentru funcţia de preşedinte la FR Gimnastică

19 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

De aproape şase luni, după demisia campioanei olimpice Andreea Răducan, Federaţia Română de Gimnastică este condusă de un preşedinte interimar, în persoana doamnei Maria Fumea, vicepreşedinte în exerciţiu, cunoscută ca fiind artizanul performanţelor obţinute la nivel mondial de sportivii noştri la gimnastică aerobică.

Mai mult, după demisia Andreei Răducan a plecat şi secretarul general al federaţiei, Virginia Oprişan, iar prof. Mircea Apolzan, reputat arbitru internaţional, director tehnic, a decis să se transfere la Federaţia de Gimnastică Ritmică.
Astfel, după încercări repetate, pe 27 iulie este programată adunarea generală de alegeri la FRG, din care fac parte 52 de structuri sportive şi care, ca for de coordonare, a întâmpinat multe probleme şi are nevoie de o schimbare radicală.
La alegerile pentru postul de preşedinte, rămas vacant, cum spuneam, după demisia Andreei Răducan, vor candida, Carmencita Constantin (foto sus) şi Ioan Suciu (foto jos). Carmencita Constantin este fostă campioană naţională la gimnastică ritmică, fostă o perioadă şi în anturajul gimnasticii aerobice, vine din mediul privat, unde a condus cu succes mai multe companii. Ea promite o schimbare radicală şi certitudinea că va aduce şi câţiva sponsori generoşi pentru federaţie. Cel de al doilea candidat este fostul mare gimnast, Ioan Suciu, fost antrenor coordonator al lotului masculin de gimnastică al României şi care contează pe sprijinul generaţiei tinere din acest sport. Cei doi au fost validaţi de Comisia din cadrul federaţiei, au prezentat fiecare un proiect managerial şi-au făcut, fiecare după posibilităţi, campanie în teritoriu şi vor avea posibilitatea să îi convingă pe alegători prin alocuţiunile pe care le vor avea la alegerile programate în aer liber.
Actualul preşedinte interimar, Maria Fumea, a declarat că această disciplină sportivă are nevoie de un suflu nou, de oameni tineri şi de metode noi de pregătire a sportivilor din loturile naţionale. Chiar a transmis celor care vor reprezenta structurile din teritoriu la alegerile generale, să analizeze atent programele de management ale celor doi candidaţi şi să decidă pentru viitorul gimnasticii româneşti.
Mulţi dintre oamenii de sport au cerut revenirea antrenorilor emeriţi Octavian Bellu şi Mariana Bitang între decidenţii federali, ei fiind cei mai titraţi antrenori, cu rezultate remarcabile în istoria gimnasticii mondiale, dar cei doi nu au dorit o astfel de implicare sau posturi de conducere în staff-ul federal, rămânând parte activă a proiectului „Ţară, ţară, vrem campioane”.
Este greu să anticipăm care dintre cei doi candidaţi are şansele cele mai mari în a ocupa fotoliul de preşedinte al federaţiei şi apoi de a mai îndrepta din imaginea şifonată a acestui sport, ca urmare a rezultatelor din ultimii ani. „Încă mai putem califica doi sportivi la Tokyo”, a declarat recent Maria Fumea. După Maria Holbură şi Marian Drăgulescu, doi sportivi pe care gimnastica îi are calificaţi la Tokyo, România mai poate califica încă doi: unul la feminin, unul la masculin. „Dacă ne-ar lăsa această pandemie, am avea şanse, atât la fete, cât şi la băieţi. La fete putem vorbi de Stănciulescu şi Sfiringu, iar la băieţi de Andrei Muntean. Un capitol aparte îl reprezintă Larisa Iordache. Este o bucurie că s-a reapucat de gimnastică. Este foarte talentată. Se antrenează zi de zi. Mai departe va depinde doar de ea şi de antrenori să-şi joace şansele de calificare”, a precizat Fumea.
Se anunţă o săptămână fierbinte pentru gimnastica românească iar noi aşteptăm cu nerăbdare sfârşitul perioadei negative din această disciplină sportivă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Situația infecțiilor cu Covid-19 în județ și la nivel național, în 17 iulie 2020

De la începutul monitorizării, și până vineri, 17 iulie, în județul Hunedoara  754 de persoane au fost confirmate pozitiv cu...

Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 16 iulie 2020

De la începutul monitorizării, şi până ieri, joi, 16 iulie, în judeţul Hunedoara 744 de persoane au fost confirmate pozitiv...

Senatorul PSD Cristian Resmeriţă susţine că îl va acţiona în instanţă pe ministrul Economiei

Senatorul PSD Cristian Resmeriţă (foto) susţine că îl va acţiona în instanţă pe ministrul Economiei, Virgil Popescu, după ce a...

Închide