Noi investiţii în infrastructura din Valea Jiului

27 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Marţi, 26 mai 2020, la sediul Apa Serv Valea Jiului a fost semnat contractul de execuţie lucrări „Reabilitarea Aducţiunii Valea de Peşti, pe tronsonul Vulcan-Petroşani”.

Contractul vizează reabilitarea conductei existente de aducţiune pe tronsonul Vulcan-Petroşani, în vederea îmbunătăţirii calităţii serviciilor de apă furnizate populaţiei din Valea Jiului, în conformitate cu standardele de calitate ale Uniunii Europene şi asigurarea continuităţii serviciului de alimentare cu apă 24 ore din 24. Termenul de execuţie a lucrărilor: 24 de luni de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Valoarea contractului: 22.454.648,01 lei fără TVA.
Obiectivul general al proiectului „Modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată în judeţul Hunedoara (Valea Jiului) 2014 – 2020” este conformarea infrastructurii de apă şi canalizare în Valea Jiului, conform cerinţelor care derivă din directivele europene privind epurarea apelor uzate (91/271/EEC) şi calitatea apei destinate consumului uman, până în anul 2020.
Contractul de finanţare a fost semnat în luna mai 2017 şi are o valoare totală de 384.329.650,38 de lei, din care, valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene este de 275.186.442,38 de lei. Proiectul este cofinanţat din Fondul Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014- 2020. (A. Năstase)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Orăştioara de Sus: eforturi mai mari, ca să fie bine

Teoretic, în România, persoanele cu handicap au o mulţime de drepturi. În practică însă, duc o luptă crâncenă pentru supravieţuire,...

Turnul alb de la Castelul Corvinilor revine la culoarea iniţială

Turnul Alb de la Castelul Corvinilor începe să revină la culoarea sa iniţială, cea care i-a dat şi numele, acest...

Competiţiile atletice vor fi reluate în iulie

Federaţia Română de Atletism intenţionează să relanseze activitatea competiţională. În urma consultării Comisiei Tehnice, a Comisiei de Competiţii şi a...

Închide