Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi la nivel naţional, în 27 mai 2020

27 mai 2020 | 1 Comentariu | Publicat in: Comunitate, Ultima Ora

De la începutul monitorizării, şi până ieri, miercuri, 27 mai, în judeţul Hunedoara 636 de persoane au fost confirmate pozitiv cu coronavirus. Din acestea, 71 de persoane au decedat, iar 528 s-au vindecat. În carantină se află 39 de persoane, iar 1.188 au ieşit din carantină. În izolare se află 1.379 de persoane şi 7.563 au ieşit din izolare.

Poliţiştii hunedoreni au acţionat în sistem integrat alături de jandarmi, militari, poliţişti locali şi alte forţe ale M.A.I. Aceştia au fost prezenţi în teren pentru prevenirea şi combaterea criminalităţii şi pentru a se asigura că cetăţenii respectă prevederile Ordonanţelor Militare.
Până miercuri, 27 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.594 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.162 au fost declarate vindecate şi externate.
Totodată, până acum, 1.219 persoane diagnosticate cu infecţie cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, Bucureşti, Iaşi, Suceava, Arad, Bacău, Timiş, Cluj, Neamţ, Hunedoara, Constanţa, Satu Mare, Sibiu, Ialomiţa, Bistriţa-Năsăud, Covasna, Dâmboviţa, Vrancea, Galaţi, Caraş-Severin, Mureş, Giurgiu, Bihor, Argeş, Vaslui, Botoşani, Alba, Sălaj, Braşov, Mehedinţi, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călăraşi, Maramureş şi Olt, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 165 de noi cazuri de îmbolnăviri. La ATI, în acest moment, sunt internaţi 198 pacienţi.
La nivel naţional, în carantină instituţionalizată sunt 4.935 de persoane. Alte 82.655 persoane sunt în izolare la domiciliu şi se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 397.563 de teste.
Ca urmare a încălcării prevederilor Legii nr. 55 din 15.05.2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, poliţiştii şi jandarmii au aplicat, în ultimele 24 de ore, 181 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 142.400 de lei.
De asemenea, prin structurile abilitate ale Poliţiei, au fost constatate, ieri, două infracţiuni pentru zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 Cod Penal.
Totodată, în data de 26 mai a.c., 61 de persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu sau a carantinei au fost introduse în carantină instituţionalizată pentru 14 zile sau a fost dispusă măsura carantinării instituţionalizate pentru o nouă perioadă de 14 zile. (Biroul de presă al Prefecturii Hunedoara)

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Liviu spune:

    Dnii de la prefectura,la centrul national de informatii covid apar 628 de infectari in jud. HD! Oare unde-i adevarul?!

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Noi investiţii în infrastructura din Valea Jiului

Marţi, 26 mai 2020, la sediul Apa Serv Valea Jiului a fost semnat contractul de execuţie lucrări „Reabilitarea Aducţiunii Valea...

Orăştioara de Sus: eforturi mai mari, ca să fie bine

Teoretic, în România, persoanele cu handicap au o mulţime de drepturi. În practică însă, duc o luptă crâncenă pentru supravieţuire,...

Turnul alb de la Castelul Corvinilor revine la culoarea iniţială

Turnul Alb de la Castelul Corvinilor începe să revină la culoarea sa iniţială, cea care i-a dat şi numele, acest...

Închide