Noi finanţări pentru Valea Jiului

26 august 2011 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Carmen Cosman

Prezentă mai întâi în Valea Jiului, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a semnat mai multe contracte de finanţare pentru o serie de lucrări de investiţii cu fonduri europene.

Pentru Lupeni, 36 milioane de lei
La Lupeni, prin Programul Operaţional Regional, s-au alocat, în total, 36 de milioane de lei, din fonduri europene, pentru reabilitarea Palatului Cultural, implementarea unui sistem de supraveghere video şi reabilitarea a opt kilometri de drumuri, proiecte cuprinse în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană. “Astăzi semnăm proiecte finanţate din fonduri europene. Sunt aproximativ 10 milioane de lei pentru reabilitarea Palatului Cultural şi un sistem de supraveghere electronic, pe AXA 1, şi, de asemenea, pe Axa 2 reabilitarea a opt kilometri de drum, în valoare de 26 de milioane de lei. Sunt 36 de milioane de lei care vin astăzi din fonduri europene în municipiu şi cred că banii aceştia, în mod cert, vor ajuta la creşterea calităţii vieţii pentru locuitorii din Lupeni, dar nu numai”, a declarat ministrul Elena Udrea, care a primit din partea primarului Cornel Resmeriţă un pix imens, cu care acesta a semnat contractul de finanţare. Proiectele semnate, ieri, la Lupeni vin în completarea celui derulat în Straja, care vizează dezvoltarea şi modernizarea domeniului schiabil de aici.

5,4 milioane de euro pentru Petroşani şi Uricani
La Petroşani, în schimb, s-au semnat atât contractele de finanţare pentru municipiul Petroşani, cât şi cel pentru oraşul Uricani. Astfel, la Petroşani vor ajunge 4,3 milioane de euro pentru reabilitarea, modernizarea şi achiziţionarea de echipamente pentru ambulatoriul de specialitate al Spitalului de Urgenţă. Alte 1,1 milioane de euro, tot din fonduri europene au ajuns la Uricani, pentru modernizarea, reabilitarea şi dotarea cu echipament de specialitate a cabinetelor ce funcţionează în localitatea Uricani, aferente ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal Lupeni.
Ministrul Elena Udrea a subliniat că în perioada urmatoare se va încerca concentrarea investiţiilor în zona Văii Jiului, pentru dezvoltarea acesteia, în baza unui program integrat, pentru ca zona turistică să devină alternativă la Valea Prahovei.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. giga spune:

    he, si uite asa va lasati cumparati iar.
    tztztztzt.

  2. Valea Jiului spune:

    Felicitari pentru PDL (Udrea,Gligor,Ridzi,…) sunt invidiosi PSD-isti ca ei nu au facut nimic pentru Valea Jiului in perioada cand ei au fost la guvernare 2000-2004 si atunci nu era nici criza mondiala.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Spărgători de locuinţe şi autoturisme, prinşi de poliţişti

Poliţiştii din Petrila au reuşit să depisteze zilele trecute cinci persoane, cu vârste cuprinse între 22 şi 34 de ani,...

Winkler: Comasarea alegerilor, corectă

Europarlamentarul Iuliu Winkler (foto), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că organizarea simultană a alegerilor locale cu cele parlamentare...

Confirmãri şi revanşe

Mureşul Deva are de demonstrat, mâine, în meciul cu Chindia Târgovişte, că victoria din runda inaugurală n-a fost o întâmplare....

Închide