Noi achiziţii din bani europeni la Şoimuş

23 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Magdalena Şerban

Conducerea comunei Şoimuş va reînnoi parcul auto al administraţiei publice locale, din bani europeni nerambursabili. Astfel, bugetul propriu nu va avea de suferit, iar primăria se alege cu maşini şi utilaje pe care le va folosi ani buni de acum încolo.

„În urma accesării unui proiect investiţional din fonduri europene, prin Grupul de Acţiune Locală Sargeţia 1, vom putea achiziţiona o camionetă de transport persoane (şapte+unu locuri) şi benă, o acelă, un generator, o motopompă, o vidanjă, o Dacia Duster şi o Dacia Logan. Valoarea totală ajunge la 85.000 de euro plus TVA. Suntem în faza de finalizare a licitaţiei de atribuire (astăzi este ultima zi), procedură la care s-au înscris mai multe firme. Sunt bani atraşi de la Uniunea Europeană, deci nu implică banii comunităţii. Tot ceea ce se va cumpăra va fi pus în slujba actului administrativ şi a activităţii celor de la serviciul de întreţinere drumuri şi igienizare. În cazul camionetei, când sunt de făcut deplasări ce presupun o delegaţie mai mare, va fi foarte folositoare. Vom reduce cheltuielile, limitându-ne doar la cele cu combustibilul. De asemenea, mai pot exista cazuri când poate suntem rugaţi să sprijinim copiii cu transport gratuit sau pot apărea diverse necesităţi. Aşa că avem pe ce pune mâna şi să rezolvăm problema. Generatorul ne este vital în cazul intervenţiilor efectuate pe timpul inundaţiilor, iar vidanja (capacitate de 4.000 de litri) ne este utilă la canalizare. În momentul de faţă, instituţia noastră nu mai are în proprietate maşini, cele vechi fiind casate. Pe lângă faptul că erau învechite, costau prea mult reparaţiile şi piesele de schimb. Cu acest prilej, vrem să reînnoim parcul auto. Era şi timpul“, a afirmat Mihai Gabriel Irimie (foto), primarul comunei Şoimuş. Acesta a mai spus că atragerea fondurilor externe a fost soluţia ideală, nedorindu-se să se aplice pentru credite de finanţare pe la bănci sau contracte de leasing. Adică îndatorare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Când se vor relua competiţiile internaţionale de rugby?

World Rugby, (Federaţia Internaţională de Rugby) propune ca la sfârşitul lunii octombrie să se reia Turneul celor 6 Naţiuni ediţia...

Simona Halep va juca în luna august la Praga

Numărul doi mondial, Simona Halep (foto), a anunţat că va participa la turneul WTA pe zgură de la Praga, între...

Echipele româneşti, în Cupele Europene de handbal

Federaţia Europeană de Handbal a decis, pe baza clasamentelor naţionale, distribuţia echipelor de club pentru viitoarele ediţii ale Cupelor Europene.

Închide