Când se vor relua competiţiile internaţionale de rugby?

23 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

World Rugby, (Federaţia Internaţională de Rugby) propune ca la sfârşitul lunii octombrie să se reia Turneul celor 6 Naţiuni ediţia 2020, din care a mai rămas de disputat ultima etapă şi restanţă din etapa a IV-a, Irlanda – Italia.

Acest meci ar fi reprogramat pentru 24 octombrie pe stadionul Aviva de la Dublin. Preşedintele Federaţiei Franceze de Rugby (FFR), Bernard Laporte, a confirmat că Franţa – Irlanda a fost reprogramat pentru 31 octombrie pe Stade de France la Paris. După patru etape disputate, pe primul loc în clasament se află Anglia şi Franţa cu câte 13 puncte, englezii având o diferenţă mai bună între punctele marcate şi cele primite.
De asemenea, World Rugby a anunţat, că turneul Rugby Championship, ediţia 2020 se va desfăşura, într-o singură ţară: Noua Zeelandă şi se va disputa într-o perioadă redusă la şase săptămâni, între 7 noiembrie şi 12 decembrie.
Meciurile test din toamnă ar putea avea loc între 14 noiembrie, după ce s-ar încheia Turneul celor 6 Naţiuni şi 5 decembrie. România va disputa două din cele trei partide-test pe teren propriu, mai mult ca sigur pe cocheta arenă Arcul de Triumf, care va fi gata până la acea dată. Aceste propuneri vor fi discutate în cadrul Consiliului World Rugby ce va avea loc pe 30 iulie, la care va participa şi preşedintele FR de Rugby, Alin Petrache.
Toate competiţiile internaţionale de rugby au fost întrerupte în martie din cauza pandemiei de coronavirus. România mai are de jucat un meci în Rugby Europe Championship, cu Belgia, pe teren propriu, meci decisiv de menţinere în eşalonul doi al rugby-ului continental.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Simona Halep va juca în luna august la Praga

Numărul doi mondial, Simona Halep (foto), a anunţat că va participa la turneul WTA pe zgură de la Praga, între...

Echipele româneşti, în Cupele Europene de handbal

Federaţia Europeană de Handbal a decis, pe baza clasamentelor naţionale, distribuţia echipelor de club pentru viitoarele ediţii ale Cupelor Europene.

Jiul Petroşani va reprezenta judeţul şi în Cupa României

Reprezentanţii echipelor calificate în sferturile de finală ale Cupei României - etapa judeţeană au participat la videoconferinţa iniţiată de Asociaţia...

Închide