Noaptea Bibliotecilor

26 septembrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara, organizează, în primul sfârşit de săptămână din luna octombrie, cea de-a IX-a ediţie a manifestării culturale desfăşurate sub genericul Noaptea Bibliotecilor. Biblioteca îşi va deschide porţile şi îşi va aştepta prietenii în ziua de 5 octombrie, ora 18.00, iar publicul va putea petrece ore plăcute până a doua zi în zori.

Devenită deja tradiţională şi mult aşteptată de prietenii noştri, Noaptea Bibliotecilor ne oferă prilejul să ne arătăm ataşamentul şi preţuirea faţă de sutele de prieteni ai bibliotecii care frecventează instituţia noastră.
Aşa cum am făcut în fiecare an, şi de data aceasta programul pe care l-am alcătuit va oferi surprize plăcute pentru persoane de toate vârstele, de la copii la oameni aflaţi la anii senectuţii. Manifestările se vor desfăşura potrivit programului alăturat.
Noaptea Bibliotecilor este pentru noi un bun prilej de a ne prezenta în faţa publicului activitatea, de a le oferi celor interesaţi informaţii despre rolul şi funcţionarea unei biblioteci publice, dar şi de a veni cu momente de delectare realizate de artişti îndrăgiţi.
Făcând cunoştinţă cu biblioteca şi cu bibliotecarii ce muncesc aici, oaspeţii noştri îşi vor putea creiona o impresie despre importanţa bibliotecii în cultura hunedoreană şi în cea naţională.
Anul acesta, Noaptea Bibliotecilor se desfăşoară sub semnul împlinirii a 750 de ani de la prima atestare documentară a oraşului Deva, o localitate care de-a lungul secolelor şi-a câştigat un loc de cinste în istoria şi cultura noastră naţională.
Şi în acest an, le promitem oaspeţilor noştri că noaptea pe care o vor petrece cu noi, la bibliotecă, îi va apropia şi mai mult de acest îndrăgit lăcaş al cărţii şi al culturii din judeţul Hunedoara.
Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Judeţene „Ovid Densusianu“ Deva

Program eveniment:

18 00 –19 00 – „Cei trei purceluși” de Serghei Mihalkov, regia Boris Melinti, spectacol de teatru pentru copii susținut de Teatrul Dramatic „Ion D.Sîrbu” din Petroșani;

19 00 –20 00 – Atelier „Ora să ȘTIM” (Secția Împrumut Carte pentru Copii);

Face Painting;

Clown Party;

Oglinda foto – fotografii la minut;

20 00 –21 00 – Concert FELI;

*** Foc de artificii;

21 30 –22 30 – Vizitarea secțiilor, birourilor și depozitelor bibliotecii sub îndrumarea unui ghid;

22 30 –23 00 – Atelier de educație financiară „Să vorbim despre bani” (Sala de Lectură);

23 00 –02 00 – Cartea și filmul (proiecții de filme în curtea instituției și la Sala de Lectură).

Expoziții:

 „Cetatea Deva – 750 de ani de la prima atestare documentară

(1269–2019)” (la intrarea în bibliotecă);

Stand de carte cu vânzare – Grupul Editorial RAO din București (Secția de Artă și Carte Franceză).

Noaptea iertării” – în această noapte utilizatorii care au întârziat să returneze documentele împrumutate vor putea să le restituie fără niciun fel de penalizare.

Înscrierea gratuită a utilizatorilor!

 

 

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Zilele Maghiare” la Deva

Concerte de muzică uşoară, dansuri medievale şi populare, spectacole pentru copii, târguri ale meşteşugarilor şi preparare de bucate tradiţionale sunt...

Ce averi au candidaţii la fotoliul de preşedinte al României

Biroul Electoral Central a publicat declaraţiile de avere şi de interese ale celor 14 candidaţi la alegerile prezidenţiale din noiembrie.

Futsal. West Deva joacă o partidă importantă acasă la… Sântămăria Orlea

Campionatul ligii secunde de futsal continuă cu jocurile din etapa a doua.

Închide