Sport

Nimeni n-a câştigat, dar toţi speră

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara (Liga a III-a) şi Minerul Lupeni (Liga a II-a) au remizat, scor 1-1, în partida amicală disputată vineri, pe Stadionul „Michael Klein”.

Egal echitabil

Căldura şi faptul că echipele se află într-o etapă de construcţie şi acumulări au anulat diferenţa de eşalon dintre cele două combatante, iar meciul s-a derulat sub semnul echilibrului. FC Hunedoara a încercat să interpreteze partitura ofensivă necesară meciurilor de pe teren propriu şi a jucat mai avântat. Drept răsplată, Zelencs (65) a deschis scorul, transformând un penalty obţinut de Doroi, care s-a accidentat la cap la respectiva fază şi a părăsit terenul. Minerul a început mizând pe apărare, strategie clasică pentru partidele din deplasare, şi a ieşit la joc abia când a fost cu cuţitul la os. Ameninţaţi cu pierderea partidei, „lupii negri” au găsit resurse şi au devenit periculoşi în atac, egalând prin Pleaşcă (83), care l-a învins pe Mihoc cu o lovitură de cap din careul mare.

A găsit o formulă de echipă

Eusebiu Şuvagău, antrenorul hunedorenilor, spune că a abordat partida cu un prim 11, cu care ar vrea să joace şi mâine cu Arieşul Turda în Cupa României şi vineri, în prima etapă de campionat. Vestea poate fi considerată una pozitivă, întrucât noul lot al FC Hunedoara s-a „distilat” abia de câteva zile. „În prima repriză, am trimis în teren formula de echipă cu care vreau să abordez primele meciuri oficiale, în Cupa României şi campionat. Acest prim 11 a dominat jocul destul de categoric şi a avut mai multe ocazii, dintre care două-trei de singur cu portarul. E un semn bun şi sper ca oficialii clubului să rezolve, azi, la Federaţie, actele de transfer sau legitimare ale acestor fotbalişti, pentru ca ei să aibă drept de joc în primele meciuri oficiale”, a spus tehnicianul alb-albaştrilor.

Ultimele verificări în Cupă

Teoretic, FC Hunedoara (Liga a III-a) nu e favorită în meciul din etapa a IV-a a Cupei României, programat mâine, de la ora 17.30, pe teren propriu cu Arieşul Turda (Liga a II-a), dar Şuvagău spune că echipa sa va încerca să producă surpriza. „Cupa e prin tradiţie o competiţie a surprizelor. Ne vom juca şansa şi sper să fim în rolul buturugii mici. Indiferent de rezultat, meciul va fi un test util pentru startul campionatului”, a precizat antrenorul.

În aceeaşi etapă a Cupei României, Minerul Lupeni va juca, în deplasare, pe terenul Minerului Mătăsari (Liga a III-a), unde este cotată drept favorită. Nu va fi însă simplu, cunoscută fiind rivalitatea acerbă dintre echipele minereşti. Oricum, pentru ambele formaţii hunedorene mult mai important decât rezultatul meciurilor din Cupă va fi ce se va întâmpla în primele etape de campionat.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura