ActualitateFlash

Chioşcul cu şobolani din gara din Deva

Livia Botici

Şoareci, muşte vii şi moarte, şobolani, o mizerie îngrozitoare şi un miros de îţi taie respiraţia. Acesta este tabloul sinistru al unui chioşc părăsit, insalubru, care se află chiar la intrarea în gara din Deva.

„Ne primim turiştii cu gunoi”
Mizeria pare să fie la ea acasă în gara din municipiul reşedinţă de judeţ. Parcă nu ar fi de ajuns faptul că în toate cotloanele sunt aruncate pet-uri, resturi de ambalaje sau mucuri de ţigări, un chioşc părăsit întregeşte peisajul dezolant de care se loveşte fiecare persoană care trebuie să plece sau să vină, cu trenul în Deva. Până în urmă cu doi ani, aici funcţiona un fast-food, dar acum, chioşcul este adăpost pentru şobolani şi şoareci. Pe vechea tejghea mişună sute de muşte, iar mirosul insuportabil emanat dinăuntru îi face pe oameni să nu se apropie de vechiul fast-food. „Ceea ce se întâmplă aici este de nedescris. Nimic nu mă mai miră în această ţară. Vrem să avem turişti, vrem ca lumea să vină să ne viziteze frumuseţile naturii, dar, în schimb, ne primim turiştii cu gunoi. În realitate, nici nu mai avem cu ce să ne lăudăm, pentru că fiecare bogăţie a naturii este stricată de nesimţirea oamenilor care se află în jurul ei. În acest caz, nu înţeleg al cui e chioşcul şi de ce nu şi-l curăţă?”, se întreabă un bărbat din Deva.

Proprietarul nu a plătit chiria
Terenul pe care se află acel chioşc aparţine Căilor Ferate Române (CFR) şi a fost închiriat unei firme în urmă cu mai mulţi ani. „Terenul este în litigiu, întrucât administratorul nu şi-a plătit chiria către CFR, motiv pentru care nu a mai avut voie să funcţioneze, până în momentul în care instanţa nu va da o sentinţă. Eu nu am avut cunoştinţă despre starea precară şi despre focarul de infecţie pe care îl reprezintă chioşcul, dar în cel mai scurt timp, vom găsi o soluţie, pentru a face curăţenie. Luni (n.r. astăzi) voi trimite o echipă de verificare în gara din Deva şi voi lua toate măsurile, pentru a igieniza zona”, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, Valeriu Trică, directorul Regionalei CFR Timişoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura