Politica si administratie

Nicolae Timis: Hotãrãsc luni, dacã demisionez din partid sau nu!

  Sorina Popa

Primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş (foto), susţine că se mai gândeşte până luni dacă va demisiona din PNL sau nu, după ce Biroul Electoral Central a hotărât că „nu se admit candidaturi independente ale membrilor partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale sau ale organizaţiilor neguvernamentale ale cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale”.
 

Autosuspendat din partid
Nicolae Timiş a declarat că „în prezent, consider că nu am calitatea de membru al nici unui partid politic, deoarece m-am autosuspendat din PNL. Conform articolului 19, aliniatul 1, din Statutul Partidului Naţional Liberal, mă pot suspenda din organizaţie, în cazul în care candidez pentru o funcţie cu care sunt incompatibil, adică exact situaţia mea. Eu, ca membru al PNL, sunt incompatibil pentru candidatură, de aceea m-am autosuspendat din partid. Biroul Haţeg al PNL a luat act de decizia mea, înainte ca acesta să fie dizolvat de către Mircea Moloţ”.

În 15 noiembrie, aruncă zarurile
Având în vedere recenta hotărâre a BEC, referitoare la candidaturile independente, primarul Nicolae Timiş declară pentru MESAGERUL HUNEDOREAN, că dacă, până luni, 15 noiembrie, când trebuie depuse candidaturile pentru alegerile parţiale din Colegiul Haţeg, nu se va lămuri situaţia sa, atunci va decide dacă va demisiona sau nu din partid. Potrivit legii, dacă un primar demisionează din partidul pe listele căruia a fost ales, el  pierde şi postul de edil şef.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura