ActualitateFlash

Urgenţa din Uricani, sămânţă de scandal între doi primari social-democraţi

Livia Botici

Aproximativ 10.000 de locuitori ai oraşului Uricani au rămas fără posibilitatea de a putea apela la serviciile de urgenţă ale spitalului din localitate, pentru că Unitatea de Primire Urgenţe a fost închisă. Motivul: primăria Lupeni, care are în subordonare şi urgenţa din Uricani, a decis că „asistentele de la Urgenţa Uricani erau inutile şi nu făceau absolut nimic”, drept pentru care le-a transferat la spitalul de la Lupeni. Decizia primarului din Lupeni, Cornel Resmeriţă (foto stânga), l-a enervat la maximum pe edilul şef al Uricaniului, Dănuţ Buhăescu (foto dreapta), care spune că totul este doar o răzbunare „tâmpită”, iar uricănenii sunt cei care suferă din cauza unor războaie politice.
 

„Este o mare măgărie ce se întâmplă”
În cazul unor probleme de sănătate, care necesită îngrijire imediată, uricănenii nu mai pot să meargă la Unitatea de Primire Urgenţe din localitatea lor, ci sunt nevoiţi să se deplaseze până la Lupeni. „Primarul municipiului Lupeni, Cornel Resmeriţă, şi city-managerul localităţii, Gabriel Lungu, au decis că nu mai avem nevoie de acest serviciu în Uricani. Este o mare măgărie ce se întâmplă. Deşi nu erau medici la Urgenţă, ci numai patru asistente, oamenii se puteau adresa cu încredere, dacă aveau probleme de sănătate. Ni s-a spus că Primăria Lupeni nu mai are bani să le plătească pe asistente, deşi sumele pentru salarii veneau de la Casa de Asigurări de Sănătate, motiv pentru care ne-au închis Urgenţa. Cred că este o provocare şi şi-au pus în plan o ameninţare mai veche. Celor doi le este frică de faptul că aş vrea să candidez pentru funcţia de deputat, la alegerile viitoare, şi fac orice ca să mă distrugă. Eu am auzit treaba asta de la cineva din gaşca lor. Personal, cred că domnul Resmeriţă, împreună cu Gabriel Lungu, fac PSD-ul de ruşine, mai ales pentru faptul că partidul promite că va extinde şi în mediul rural asistenţa medicală, când, de fapt, aceşti oameni îşi permit să stopeze asistenţa medicală în mediul urban”, a declarat Dănuţ Buhăescu, primarul oraşului Uricani.

„Medicii de la Lupeni aveau nevoie de asistente”
Potrivit primarului municipiului Lupeni, nu este nimic anormal în faptul că aproape 10.000 de persoane au rămas fără Unitatea de Primire Urgenţe. „Nu este vorba despre nici un plan malefic. Se cheltuiau prea mulţi bani pe salarii, iar acele patru asistente erau inutile şi nu făceau absolut nimic. Mai mult, au existat medici, la spitalul de la Lupeni, care ne-au cerut asistente, motiv pentru care am decis că închiderea acestei secţii este cea mai indicată. Uricănenii cu probleme de sănătate se pot trata şi la Lupeni. Referitor la acuzaţiile lui Dănuţ Buhăescu, nu vreau să comentez absolut nimic, pentru că este colegul meu de partid”, a declarat Cornel Resmeriţă, primarul municipiului Lupeni.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura