FlashPolitica si administratie

Nicolae Timiş este un candidat valabil!

Sorina Popa

Primarul oraşului Haţeg, Nicolae Timiş (foto), a obţinut o victorie meritată, câştigând dreptul de a candida, ca independent, la alegerile din 5 decembrie, pentru postul de deputat, în Colegiul nr. 3 Haţeg, funcţie rămasă vacantă în urma morţii fratelui său. Joia trecută, Tribunalul Hunedoara a respins candidatura lui Nicolae Timiş la alegerile parţiale, după ce PNL Hunedoara a contestat-o, susţinând că edilul din Haţeg este încă membru de partid şi, ca atare, nu poate candida ca independent, decât dacă demisionează din funcţia de primar. Timiş a atacat cu recurs decizia magistraţilor hunedoreni, iar Curtea de Apel Alba Iulia i-a dat câştig de cauză, hotărârea fiind definitivă şi irevocabilă.

„Placat ca la rugby”

„Este un lucru extraordinar această decizie a Curţii de Apel Alba Iulia, confirmându-se astfel un drept din Constituţie, acela de a fi ales şi de a alege. Este o victorie a Justiţiei, nu a mea. De două luni mă bat cu PNL pentru acest drept. Eu nu am vrut să plec din PNL, însă, din păcate, prin tot felul de tertipuri, mi s-a refuzat dreptul de a candida. M-au deranjat enorm şmecheriile care se folosesc în partid, pentru a putea candida cineva. În PNL, cel care s-a opus candidaturii mele a fost Mircea Ioan Moloţ. Iar Crin Antonescu mi-a confirmat asta. Nu a vrut, deoarece Colegiul Haţeg trebuia păstrat pentru Dan Radu Ruşanu, în 2012. Alegerile de pe 5 decembrie au loc într-un moment dureros pentru mine. Nu am crezut niciodată că voi candida pentru locul lăsat liber prin moartea fratelui meu. Am fost placat ca la rugby, să nu candidez. Toate sondajele mă dau pe primul loc, şi de aceea le e frică de independentul Timiş. În ce-l priveşte pe Mircea Moloţ, acesta a reuşit un lucru fantastic, dintr-un candidat a făcut trei candidaţi (n.r. – referire la faptul că Daniel Răducanu, fostul primar al comunei Baru, candidatul PDL, a plecat din PNL pentru a putea candida, iar Nicolae Timiş a trebuit să meargă independent, deoarece liberalii au nominalizat-o pe Mariana Câmpeanu, drept candidat al PNL)”, a declarat Nicolae Timiş.

„Mai bine mi se tăia o mână, decât să fi colaborat cu Securitatea”

Primarul din Haţeg susţine că „am plecat din PNL, deoarece nu mai puteam sta la aceeaşi masă cu Moloţ. Şi mie mi s-au pus, pe vremuri, în faţă, cereri pentru a deveni colaborator al Securităţii, dar nu le-am semnat niciodată. Am spus atunci că mai bine să mi se taie o mână decât să-mi trădez rudele şi prietenii. Aşa că Mircea Moloţ trebuie să părăsească partidul. Asta, pentru că a fost dovedit colaborator al fostei Securităţi, iar potrivit art. 21, litera d, din Statut, trebuie să fie dat afară din PNL.”.

Nicolae Timiş s-a înscris independent în lupta pentru câştigarea unui post de deputat, el pierzându-şi calitatea de membru al PNL, deoarece nu şi-a achitat cotizaţia la partid timp de şase luni. Potrivit Statutului PNL, orice membru nu-şi plăteşte cotizaţia o jumătate de an este exclus din formaţiunea politică. Potrivit documentelor prezentate de Nicolae Timiş instanţelor, datorită acestui lucru, din 27 octombrie, organizaţia locală PNL Haţeg l-a exclus din partid.

13 comentarii la „Nicolae Timiş este un candidat valabil!

 • Apreciez d-le Timis ca ai avut curaj ca sa te lupti cu PNL-istii,dar oricum nu vei avea sanse sa castigi in acest colegiu.Te cam agiti degeaba !

 • Alexandra, sunt absolut de acord cu tine. Am aceiaşi impresie, că se agită ca peştele pe uscat. Cel puţin eu nu pun ştampila pe el.

 • Am citit despre el lucruri urate.Nici eu nu pun stampila pe el !

 • Ha ha ha…Alexandra….ascunde/ti carnetu de partid! ca se vede asa un colt protocaliu! Sau verde..ca am inteles ca RAducanu are alergie la portocaliu!!

 • Sunt apolitica,IMPERSONAL.Urasc prefacatoriile,falsitatile si minciunile,promisiunile desarte..Tu nu?

 • Domnule Timis daca ai castigat la alba nu inseamna ca o sa castigi colegiul.Cam stie lumea ce fel de om esti si nu o sa votze cu tine nici cei ce ti-au promis.

 • Intermediaza tot felul de smecherii pe bani pt el in Hateg.Poate vrea sa intermedieze ceva si din parlament.Nici eu nu il votez

 • Apropo de sondaje, nu credeti ca sunt cam deplasate? Unele il dau pe Timis castigator.

 • Dictatorul se vede si castigator,auzi toate sondajele il dau pe el castigator.. . la ce MACRIS, la zam presedinte pe primul loc probabil

 • Ce naiba citesc pe aici?In care sondaje e Timis pe primul loc?Lasati vrajelile astea cu sondajele.Eu sunt din Hateg si nu o sa-l votez

 • Domnilor postaci sagetatori sunteti penibili . Nu stiu daca Timis va castiga sau nu, dar acum candidata PNL sigur nu va mai castiga .

 • fiti oameni seriosi. unii il aleg pe Timis din smpatie , altii il aleg sa scape orasul de el sa vina si ai lor la ciolan.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura