Sport

Eşec pus în cârca arbitrului

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a pierdut derbiul cu lidera Luceafărul Oradea, 0-2, suferind prima înfrângere într-un meci oficial în campionat. Ioan Petcu, antrenorul alb-albaştrilor, susţine că rezultatul a fost viciat de arbitrul Dan Monea.

A speculat momentul
Ioan Petcu a acuzat dur arbitrajul, spunând că fluieraşul şi-a bătut joc de munca şi investiţiile echipei hunedorene. „L-am urmărit intenţionat pe arbitru la faza respectivă şi am văzut că a  fluierat şi s-a îndreptat spre punctul cu var înainte ca portarul nostru şi atacantul lor să se ciocnească.  A speculat momentul şi a stabilit soarta unui derby de mare importanţă, printr-o decizie tendenţioasă. Nici eliminarea dictată împotriva portarului nostru nu a fost corectă, întrucât acesta nici măcar nu l-a atins pe secundul lor, Zoli Vig, ci dimpotrivă, tehnicianul l-a îmbrâncit. Degeaba ne luptăm şi muncim, dacă arbitrii fac legea”, a spus Ioan Petcu.

Au jucat slab
Dincolo de faza controversată din minutul 78, care a adus penaltiul şi prăbuşirea hunedorenilor, meciul a fost unul de slabă factură. Ambele echipe au etalat un joc modest, departe de pretenţiile unor formaţii de pe primele două locuri, care aspiră la promovare. „Ambele echipe au jucat slab şi cel mai echitabil era un scor de 0-0”, a precizat Ioan Petcu.Orădenii au dominat destul de autoritar prima repriză, însă le-a lipsit inspiraţia la finalizare. FC Hunedoara  a preferat un joc defensiv şi a avut un singur şut pe poartă, prin Ilaş. Luceafărul a continuat să atace şi după pauză,  însă golul a întârziat să apară până la momentul penaltiului. Atunci, portarul Moldovan a ieşit vijelios la circa 13 metri, lateral, a sărit să boxeze şi a căzut pe Paina, care ulterior a fost transportat la spital. Arbitrul Monea a considerat că portarul a comis o imprudenţă şi a indicat penalti. Hunedorenii au protestat vehement, s-a creat un meleu, iar pe teren au apărut şi antrenorii, pentru a calma spiritele. Jocul a fost oprit patru minute, iar după incidente, portarul C. Moldovan a fost eliminat, pe motiv că l-ar fi lovit pe secundul orădenilor, Zoli Vig. Partida s-a reluat, iar Ember a înscris cu un şut puternic în dreapta lui Pascal (78). Conduşi, hunedorenii au căzut din toate punctele de vedere şi Dumiter a majorat diferenţa, cu un şut puternic de la opt metri.

Luceafărul – FC Hunedoara 2-0 (0-0)
Stadionul din Borş.
Spectatori: 350
Au marcat: Ember ‘78 penalti, Dumiter ‘88
FC Hunedoara: C. Moldovan – Oltean, Hodor, Geacă, Costea – Ilaş, Stanciu (‘64 Păun) – S. Ban, Păcurar, R. Cristian (‘60 L. Todea) – Şandor (‘46 Zelencz, 76 Pascal).
Antrenor: Ioan Petcu
Eliminat:  C. Moldovan (‘75)
Arbitri: Dan Monea (Aiud) – Marius Bălan (Dej) şi Radu Herţia (Câmpia Turzii)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura