Nici o calificare, multe speranţe

11 x 2 micii fotbalisti

Ciprian Marinuţ

 Campioanele judeţene de fotbal la copii de nouă şi 10 ani, pentru Real Sport Deva şi Inter Petrila, au ratat calificarea la faza naţională a „Memorialului Gheorghe Ola”, dar au scos la rampă numeroase talente la etapa zonală desfăşurată la Arad.

Învinşi în finală
Echipa de copii de nouă ani a C.S. RealSport Deva a jucat finala turneului zonal de la Arad, dar n-a pus mâna pe „biletele” pentru etapa naţională a celei mai prestigioase competiţii rezervate copiilor. Formaţia antrenată de Raul Spătaru a câştigat grupa semifinală a turneului zonal, după ce a învins cu 8-0 pe Muncitorul Reşiţa şi a remizat, scor 0-0, cu FC Drobeta. În finală, devenii au pierdut, scor 0-4, în faţa celor de la Gloria Arad, însă scorul e exagerat, iar echipa arădeană a uzat de trucuri necurate. „Am controlat prima repriză şi am avut două mari ocazii în situaţie de singur cu portarul, dar am luat două goluri pe contraatac. După pauză, nu mai aveam ce pierde şi am atacat în valuri. Ofensiva riscantă ne-a costat şi am mai încasat două goluri. Copiii au plâns la final, mai ales că toată lumea a aflat că adversara noastră din finală, Gloria Arad, era de fapt o selecţionată a cluburilor din Arad, nu o simplă echipă a clubului respectiv”, a spus Raul Spătaru, antrenorul  C.S. RealSport Deva. Dincolo de ratarea calificării, clubul devean se poate mândri cu jucătorii care s-au remarcat la acest turneu. „Portarul Yuksel Mahir Sergio şi atacantul Sergiu Gavrilă au fost remarcaţi de toţi tehnicienii prezenţi la Arad. Era frumos să ne calificăm, dar obiectivul nostru principal e să creştem şi să promovăm jucători, nu să avem rezultate”, a spus Raul Spătaru.

Au ţinut în şah campioana
Formaţia de 10 ani a clubului Inter Petrila (care e de fapt o grupă de juniori a Jiului Petroşani) n-a trecut de faza grupelor, dar a condus de două ori în meciul direct cu Atletico Arad, formaţie care a devenit câştigătoarea turneului. „Am picat în cea mai puternică grupă a turneului şi, în plus, am avut ghinion. Am dominat clar jocul cu LPS Banatul Timişoara, dar am reuşit doar o remiză, scor 1-1 (a marcat Andrei Şerban), pentru că am ratat mult. În meciul decisiv cu Atletico Arad am condus cu 1-0 şi  2-1, prin golurile marcate de Mihai Popa şi  Bogdan Keţeszeg, dar am fost învinşi cu 3-2 şi am ratat calificarea în finală. Arădenii, care au fost ajutaţi puţin şi de arbitraj, au câştigat finala cu Univ. FEFS Craiova cu 6-1. Suntem mulţumiţi de rezultate, mai ales că am jucat de la egal la egal cu echipe de la cluburi care investesc mult în copii şi juniori şi am demostrat că avem jucători talentaţi care pot deveni mari fotbalişti”, a spus Aurel Moldovan, antrenorul echipei Inter Petrila.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.