ActualitateFlash

Nici la spitalul din Deva nu sunt doze de vaccin antitetanos

03 vaccinOana Mihnea

În ciuda numeroaselor solicitări făcute de Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva la Ministerul Sănătăţii pentru aprovizionarea unităţii medicale cu doze de vaccin antitetanos, acestea întârzie să apară.

Problema nu este una locală, ci la nivel naţional, deoarece şi alte spitale din ţară se confruntă cu aceleaşi neajunsuri. Vinovăţia o deţin nişte proceduri neîncheiate. Se pare că sincopa este una pe termen mai lung, deoarece Ministerul Sănătăţii renegociază preţul cu producătorii de vaccin. Mai precis, bani sunt, depozitele au vaccinul, dar nu se poate cumpăra deocamdată, până la clarificarea preţului. De curând, un cetăţean al municipiului Deva a fost nevoit să meargă la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului devean, după ce s-a rănit la mână cu un obiect din metal ruginit. Bărbatului i s-a spus la spital că nu au vaccin antitetanos, motiv pentru care i-au acordat alte îngriji medicale potrivite în astfel de cazuri. „Într-adevăr, nu avem în prezent doze de vaccin antitetanos. Facem în permanenţă solicitări la minister ca să ne fie distribuite dozele necesare, dar nu s-a întâmplat acest lucru până acum“, a precizat Călin Laza, managerul Spitalului Judeţean Deva.
Unitatea medicală deveană nu a mai primit aceste doze de vaccin de la sfârşitul lunii octombrie. În general, cantitatea primită până la acea dată era suficientă ca să acopere solicitările venite din partea pacienţilor, fiind vorba despre aproximativ 700 de doze  lunar.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura