Master Planul Apa Prod, focalizat pe zona rurală

05 apaprod IMG_20150812_101357Natalia Bumbac

Operatorul de apă potabilă şi canalizare din jumătatea de nord a judeţului, SC Apa Prod SA Deva, a întocmit un plan multianual de investiţii în infrastructură, pentru care va solicita finanţare europeană. Este vorba de un Master Plan care prevede mai multe etape de realizare, prima şi cea mai importantă fiind perioada dintre anii 2014 şi 2020, care coincide cu al doilea exerciţiu financiar deschis de UE, la care are acces şi România, prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu.

Licitaţia, câştigată de două firme din Bucureşti
Recent, a fost desemnat câştigătorul licitaţiei privind contractul de servicii denumit: „Asistenţă tehnică pentru pregătirea Aplicaţiei de finanţare şi a documentaţiilor de atribuire pentru Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Hunedoara în perioada 2014-2020”, acesta fiind un pas în plus în implementarea proiectului. „Licitaţia pentru atribuirea contractului de servicii a avut loc, aceasta fiind câştigată de asocierea de firme SC Interdevelopement Consulting and Engineering SRL şi SC FICHTNER ENVIRONEMENT SRL, ambele din Bucureşti. Acestea se vor ocupa de întocmirea studiului de fezabilitate şi aplicaţia de finanţare în baza cărora vom solicita finanţare europeană. Documentele vor fi trimise către Comisia Europeană pentru analiză, urmând să fie aprobate lucrările care îndeplinesc cerinţele din Ghidul de finanţare. Din estimările noastre, toate aceste proceduri durează aproximativ un an de zile, până la începerea efectivă a lucrărilor”, a explicat Delia Doană, manager de proiect în cadrul SC Apa Prod SA Deva.
„Proiectul propus pentru finanţare în Faza I, perioada de programare 2014-2020 se va focaliza în principal pe zona rurală din aria deservită în vederea atingerii obiectivelor asumate de România prin capitolul de Mediu al Tratatului de Aderare”, se arată în prezentarea proiectului. Lucrările care vor fi incluse prin proiectul propus pentru finanţare în această etapă vor viza atât reţelele de apă potabilă cât şi de canalizare. În principal, prin acest proiect se intenţionează extinderea sistemelor de alimentare cu apă potabilă şi canalizare în zone fără acoperire, care mai pot cuprinde construirea de staţii de tratare şi de pompare a apei etc. De asemenea, vor fi efectuate lucrări de reabilitare a reţelelor existente, care sunt într-o stare de degradare avansată.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.