Nici jumătate dintre elevii din a VIII-a şi a XII-a nu au revenit la cursuri

Adriana Năstase

Nici jumătate dintre elevii care susţin în perioada următoare examenele de Evaluare şi Bacalaureat, din judeţ, nu au venit la şcoală în 2 iunie.
Astfel, doar 41 la sută dintre elevii de clasele a VIII-a şi a XII-a au venit la şcoală pe 2 iunie, activitatea de pregătire desfăşurându-se exclusiv online într-un număr de 15 unităţi de învăţământ, din cele 81 existente în judeţul Hunedoara, informează Inspectoratul Şcolar Judeţean.
„Din cei 5.739 de elevi din clasele a VIII-a şi a XII-a, au fost prezenţi în şcoli 41,57 la sută. Un elev din Petroşani a avut temperatura mai mare de 37,3 grade Celsius şi nu a participat la activităţile de pregătire din şcoală“, a precizat Cristina Bauman, purtătorul de cuvânt al IŞJ Hunedoara.
Unităţile de învăţământ din judeţul Hunedoara au primit 126.000 de măşti de protecţie pentru a fi distribuite elevilor şi profesorilor care iau parte la cursurile de pregătire şi consiliere efectuate pentru examenele naţionale, în perioada 2-12 iunie. Alte 126.000 de măşti vor fi distribuite şcolilor şi liceelor în judeţul Hunedoara în perioada imediat următoare, astfel încât procesul de pregătire al elevilor din clasele terminale, dar şi activitatea cadrelor didactice, să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.