Nici bine nu a început școala, că unii elevi fac cursuri online

Un număr de 51 de clase sau grupe de preşcolari din judeţul Hunedoara îşi vor desfăşura activitatea online, după ce 42 copii şi 27 de persoane care lucrează în unităţile de învăţământ s-au îmbolnăvit de Covid, a informat Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ).
Din cauza cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2, sunt afectaţi de sus­pen­darea activităţii „faţă în faţă” 1.095 de elevi sau preşcolari, arată datele cen­tra­lizate din şcoli până pe 24 septembrie.
„Având în vedere că perioada de in­cu­baţie este de maximum 14 zile, precizăm că cea mai mare parte a acestor infectări confirmate a fost determinată de acti­vităţile din ultimele zile ale vacanţei de vară, anterior începerii şcolii cu prezenţă fizică, dar şi de alte activităţi în care re­gulile de protecţie sanitară nu se respectă la fel de riguros precum în şcoli”, a precizat ISJ Hunedoara.
Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, incidenţa cazurilor de Covid era calculată, ieri, la o valoare de 1,92 la mia de locuitori. Şase localităţi se aflau în scenariul roşu, cu o incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 mai mare de 3 la mia de locuitori, între acestea numărându-se şi municipiul Hunedoara, cu o valoare de 3,59 la mia de locuitori. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.