Noul președinte al liberalilor vrea guvern cu mai puține portofolii

Adriana Năstase

După ce a câștigat detașat bătălia pen­tru fotoliul de lider al PNL, premierul Florin Cîțu (foto) spune că va discuta cu toate partidele pentru ca guvernul să nu fie dat jos de alianța celor din USR PLUS cu social democrații și membrii AUR.

„Noi de ce să nu negociem?”
Întrebat dacă este luată în calcul re­dis­cu­tarea tuturor mandatelor portofoliilor din gu­vern dacă USR PLUS va rămâne la gu­ver­nare, premierul Cîțu a răspuns: „Le luăm pe rând. Mai întâi, USR PLUS trebuie să scape de alianța cu AUR și PSD, apoi pot veni la masă cu noi și vom vorbi”.
Cîțu a precizat că deocamdată nu există dis­cuții despre o remaniere guvern­a­men­tală: „În acest moment guvernăm în situația în care suntem, cu miniștrii interimari. Ve­dem după ce decid cei din USR PLUS pre­ședintele, discutăm cu noua conducere apoi. Până atunci nu cred că vom avea cu cine să discutăm pentru că nu știu exact. Dacă noua conducere nu va mai sta în alianțe cu AUR și PSD, discutăm”.
Întrebat, în continuare, ce se va întâmpla în eventualitatea în care USR PLUS va con­tinua alianța cu AUR și PSD, cum va strânge voturile astfel încât să rămână la guvernare, premierul Florin Cîțu a răspuns: „Vom ne­go­cia cu toți cei care vor susține guvernul, din toate partidele. Cu toate partidele vom ne­gocia. Pe de o parte, avem USR care ne­go­ciază cu PSD și AUR și atunci noi ce să fa­cem? Să nu negociem cu ei?”.
„Veți fi confortabil ca premier dacă prin Parlament veți fi susținut de cei din PSD?”, a întrebat o jurnalistă.
„Aveți foarte multe scenarii, mie îmi place să vorbesc despre lucruri concrete. Pre­fe­rința mea și varianta cu cele mai multe șase este cea în care vom continua cu o guver­nare PNL, USR PLUS și UDMR. Asta este ceea ce vreau eu, pentru asta mă voi lupta și voi negocia în Parlament”, a răspuns Cîțu.
Întrebat dacă are informații că și par­la­men­tari PNL, care l-au susținut pe Ludovic Orban, ar putea să voteze moțiunea de cenzură, Cîțu a spus că nu poate să creadă așa ceva.
„Nu cred așa ceva. Nu cred că există libe­rali în România care să voteze împotriva pro­priului guvern”, a răspuns Cîțu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.