NEWS ALERT. Un pod de beton de pe râul Strei, aflat între Călan și Hațeg, s-a prăbușit. Două autoturisme au rămas blocate pe el!

foto 2 pod  Un pod de peste râul Strei, din localitatea Bretea Română, situată între Călan și Hațeg, s-a prăbușit noaptea trecută, în jurul orei 21.00, după ce un pilon de susţinere central a cedat. Podul, cu o lungime de aproximativ 80 metri, face legătura între DN 66 şi Bretea Română. În urma incidentului două autoturisme au rămas blocate pe podul avariat, fără posibilitate de a ajunge la mal. Dar ocupanţii acestora, trei persoane, au scăpat doar cu o sperietură, ei reuşind să se salveze din zona periculoasă până la sosirea echipajelor de intervenţie. 

La locul respectiv s-au deplasat 10 subofiţeri, un paramedic şi un ofiţer cu două autospeciale de intervenţie şi o ambulanţă din cadrul Detaşamentului Hunedoara. “Echipajele de la Detaşamentul Hunedoara au constatat că pilonul central al podului rutier s-a prăbuşit, provocând ruperea în trei segmente a podului. S-a acţionat cu un troliu pentru evacuarea celor două autoturisme ce rămăseseră pe pod”, a declarat căpitanul Anemona Doda,  purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Primarul comunei Bretea Română, Ioan Jurj, a declarat că pilonul care a cedat nu prezenta fisuri vizibile, care ar fi putut prevedea apariţia incidentului. El considera că este nevoie de o expertiză tehnică, care să se decidă ce se va întâmpla cu podul, deoarece din primele observaţii pare că acesta trebuie reconstruit în totalitate.  Reprezentanţii Consiului Judeţean Hunedoara în administrarea căruia se află podul s-au deplasat în zonă şi au format o comisie care va evalua situaţia. “Săptămâna trecută am avut un inginer care a trecut pe aici şi nu se vedeau niciun fel de semne că s-ar putea rupe podul”, a declarat Tiberiu Balint, vicepreşedintele CJ Hunedoara.

Podul respectiv a fost construit în anii ’70, fiind situat pe un drum comunal care face legătura între localităţile Bretea Română şi Bretea Streiului, fiind intens circulat de localnici. În urma incidentului, accesul pe acesta a fost blocat şi semnalizat cu indicatoare. Locuitorii din satul Bretea Română mai pot traversa peste râul Strei pe podurile de la Covragi şi Călan, aflate la circa cinci kilometri, în amonte, respectiv, în aval. (Mircea Crivăț)

 

 

 

 

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare