Jamaica, ţara romului şi a muzicii reggae

pool-gran-bahia-principe-jamaica-v110444-1600Jamaica este a treia insulă ca mărime din Caraibe şi oferă o mulţime de plaje cu nisip fin, munţi înalţi şi peisaje de vis. Jamaica este o destinaţie de vacanţă ideală pentru cei ce caută un loc ce le poate oferi relaxare totală. Plină de obiective turistice interesnate, găsirea unui loc potrivit pentru o vacanţă exotică de vis nu este o misiune deloc grea în Jamaica.
Pentru turistul cu gusturi rafinate şi apetit pentru lux şi o ambianţă plăcută, Jamaica are o mulţime de staţiuni all-inclusive. O vacanţă all-inclusive poate scuti turiştii de toate grijile privind confortul, mâncarea, băutura şi distracţia. Toate pot fi obţinute pentru un preţ fix.
Staţiuni all-inclusive
Breezers din Golful Montego este o staţiune ce se întinde pe o suprafaţă de peste două mii de acri. Secretul care face din această staţiune una diferită de celelalte staţiuni all-inclusive este că aceasta e un circ în aer liber.
Hedonism III este o altă staţiune total deosebită faţă de alte staţiuni. Această staţiune este centrul distracţiei din Jamaica, şi încurajează turiştii să dea frâu liber tuturor dorinţelor lor. Tot ce se petrece în interiorul staţiunii este păstrat secret faţă de cei din afară. Pentru a putea intra în staţiune vă trebuie însă o invitaţie. Staţiunea se întinde pe 15 acri în partea de est a golfului Runaway iar priveliştile sale superbe şi plajele perfecte sunt o locaţie perfectă pentru o vacanţă în Caraibe plină de viaţă şi distracţii nebănuite.
Portul Regal va deschide oricărui turist o poartă spre comoara istorică a insulei. Oraşul a fost multă vreme refugiu şi port pentru mulţi dintre adevăraţii piraţi din Caraibe. Oameni de legendă cum ar fi Henry Morgan şi “Barbă Neagră” obişnuiau să poposească foarte des în oraşul ce era cunoscut ca cel mai ciudat oraş de pe pământ.
O altă zonă a insulei cu o atracţie mistică este micul sat Bath. Cu ajutorul unui ghid veţi putea găsi unul dintre cele mai vechi şi bine păstrate secrete: izvoare naturale tămăduitoare. Conform unor legende, un sclav fugar a descoperit izvoarele vindecătoare din Bath în 1690. Sulful din apă se crede că are puteri tămăduitoare şi regenerative. Hotelul Bath Fountain oferă turiştilor apă chiar din izvor în camera iar preţurile la acest hotel sunt relativ mici.
În Jamaica, alegerea băuturii este foarte simplă: rom. Appleton Estate este o autoritate în lumea romului. La sud de golful Montego, puteţi face un tur al distileriei care produce romul bine cunoscut în toată lumea încă din anul 1749. O vizită include degustări de rom şi o sticlă gratuită pentru fiecare vizitator.
Obiective turistice
Grădinile Castleton. Grădina botanică la numai 20 de minute de Kingston, înfiinţată în 1862, dispune de 15 acri de teren împărţit în două de drumul principal şi înconjuraţi de un râu. Se remarcă prin anumite specii de palmieri şi alţi copaci exotici.
Parcul Maritim Montego Bay. Acest parc este o aventură educaţională despre ocean şi fiinţele care-l populează. Este primul parc naţional din Jamaica şi simpla idee de a fi complet sub apă îl face o excursie fascinantă pentru toate vârstele. Zeci de specii de peşti tropicali sau recife de corali în mediul lor natural.
Statuia lui Bob Marley. O oportunitate pentru o fotografie interesantă. Demnă de o vizită, statuia lui Bob Marley întâmpină vizitatorii parcului Independenţei din Kingston. Dacă vizitaţi Kingston-ul, acest parc şi statuia de la intrare merită văzute cu siguranţă.
Domul. Această structură neobişnuită este situată în capitala turistică, Montego Bay. Structura din cărămidă galbenă atrage atenţia turiştilor în mod normal datorită amplasării sale iar la bază, domul are o serie de uşi ovale, care însă sunt închise.
Casa Regelui. Reşedinţa oficială a guvernatorului general al Jamaicăi este un exemplu perfect de arhitectură şi moştenire istorică jamaicană. Pentru a vizita reşedinţa, este nevoie de o permisiune scrisă obţinută în avans, iar intrarea este gratuită.
Muzica reggae şi Bob Marley
Muzica reggae a apărut în Jamaica la sfârşitul anilor 1960. Legătura cu stilul Rastafari se regăseşte atât în versuri cât şi în ritmurile specific africane. La peste patru decenii de la momentul în care restul lumii a devenit familiar cu basul caracteristic muzicii reggae, a devenit extrem de clar că acest stil de muzică născut în Jamaica a cunoscut consacrarea. Nu este nici urmă de îndoială că regele muzicii reggae este Bob Marley. Chiar dacă a murit cu 32 de ani în urmă, cântecele sale au ajuns atât de celebre, încât numele său aproape a devenit sinonim cu muzica reggae, iar drumul său spre glorie şi faimă internaţională este paralel cu acceptarea stilului pe scena muzicală internaţională.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare