Actualitate

Nesimţire fără margini. Au intrat cu jeep-urile în inima Parângului

Nu doar că au făcut prăpăd pe traseele turistice frecventate de iubitorii de drumeţii, dar au şi campat în golul alpin, în Vârful Pa­rângul Mic.
Nesimţirea a fost taxată de jandarmii mon­tani, însă, din păcate, amenzile sunt prea mici faţă de răul făcut. ”Jandarmii mon­tani hu­nedoreni au depistat şase bărbaţi care au pă­truns cu autoturisme de teren în zona na­tu­rală din Munţii Parâng şi respectiv, din Mun­ţii Vâlcan. Cinci bărbaţi, cu domiciliul în ju­deţele Gorj şi Hunedoara, au fost depistaţi de jan­darmii montani, după ce au pătruns cu auto­tu­rismele de teren pe traseul ce lea­gă sta­ţiunea Parâng de Vf. Parângul Mic. Un alt băr­bat, domiciliat în judeţul Hunedoara, a fost depistat de jandarmii montani după ce a pă­truns în fondul forestier din zona Pârâul Negru, din Munţii Vâlcan. Jandarmii montani au sanc­ţionat contravenţional con­ducătorii celor şase autoturisme cu amenzi în valoare to­tală de 5.000 lei, în confor­mi­tate cu pre­vederile Legii 407/2006 vânătorii şi a pro­tecţiei fondului cine­getic şi respectiv, Legii nr. 171/2010 pri­vind stabilirea şi sanc­ţio­narea contravenţiilor silvice”, a informat IJJ Hunedoara.

Mai mulţi turişti aflaţi în drumeţie în Pa­rângul Mic au fotografiat ”caravana” nesim­ţiţilor şi corturile amplasate lângă, în golul alpin, stârnind indignare printre iubitorii mun­­telui şi nu numai. Imaginile au fost pos­tate pe reţelele de socializare. Jandarmii mon­­tani re­comandă respectarea legislaţiei în ceea ce priveşte folosirea mijloacelor de transport în afara căilor de circulaţie pu­blică. Totodată, per­soanele care observă pro­ducerea unor fapte similare pot sesiza jan­darmii montani prin apelarea numărului de urgenţă 112. Din păcate, asemenea fapte sunt prea blând pedepsite pentru că le­gislaţia este permisivă. Jandarmii montani sunt obligaţi să acorde amenzile prevăzute de lege, dar pentru mulţi o sancţiune de 1.000 de lei nu înseamnă mare lucru. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.