Neînţelegeri pe tema legitimaţiilor de transport gratuit

03 legitimatiiAlice Brandisz

Ieri, în jurul orei 10.00, în Deva, s-a iscat un conflict între unul din şoferii de pe microbuzele care asigură transportul local în municipiu şi o familie din  comuna Luncoiu de Jos.
Tema scandalului a fost neacceptarea legitimaţiilor de călătorie pentru persoanele cu handicap, cu care se  poate circula gratuit pe mijloacele de transport local în comun. Membrii familiei Galea acuză faptul că de câţiva ani, deşi deţin astfel de legitimaţii, unii şoferi de pe microbuzele locale refuză să le ia în considerare, ba mai mult, le cer să achite contravaloarea biletului de călătorie. Fiind persoane cu handicap, aceştia deţin legitimaţii pentru transportul urban gratuit cu mijloace de transport în comun, eliberate de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Hunedoara.
Gheorghe Galea spune că acelaşi lucru s-a întâmplat şi ieri, când a dorit să se deplaseze împreună cu soţia şi fiica sa, cu microbuzul numărul 8 de la Spitalul Judeţean până la gară. „Când am urcat în microbuz, am prezentat legitimaţiile, dar şoferul ne-a spus că nu sunt valabile şi trebuie să ne luăm bilete. După ce am coborât, am fotografiat numărul maşinii şi şoferul a sărit la mine. Mai mult, pe tot parcursul călătoriei, acesta ne-a jignit, pe mine şi pe familia mea“, afirmă Gheorghe Galea, deţinător al legitimaţiei de transport local gratuit.
Întrebat, şoferul de pe microbuzul în cauză afirmă că nimic din cele amintite de călător nu corespunde realităţii şi că situaţia a fost cu totul alta. „Nu le-am cerut să plătească biletele şi nici nu am vorbit urât cu ei. Din contră, după ce mi-au arătat legitimaţiile, i-am invitat să ia loc pe scaune. Ceilalţi călători au fost deranjaţi de mirosul neplăcut care s-a simţit în microbuz după urcarea acestora şi au început să vocifereze“, declară Ştefan Bota, şofer.

One thought on “Neînţelegeri pe tema legitimaţiilor de transport gratuit

  • 12 iulie 2016 la 23:04
    Permalink

    Ce se intampla frate in transportul din Deva? Parca in Alba nu e asa…De ce sunt mereu probleme cu soferii deveni,care sunt nepoliticosi,violenti,mincinosi, brutali si mijloacele de transport sunt dezastroase?au fost cazuri cand oameni simpli ,calatori au fost bruscati,injurati si batuti de soferii de microbuze din Deva.unde sunt Autobuzele noi ,Mari, civilizate,ca la Alba- Iulia.Parca la Deva si biletul e Mai scump ca in toata Romania

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare