Ne aburesc, sau chiar vor mai fi relaxări ale restricţiilor?

Ieri,în urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 707 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Toate judeţele sunt pe scenariul verde din acest punct de vedere.
Ieri au fost înregistrate la noi doar 14 noi cazuri de îmbolnăviri cu Covid, incidenţa fiind de 0,69 la mia de locuitori.
Totodată, premierul Florin Cîţu (foto) a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că de la 1 iunie vor fi noi relaxări ale restricţiilor anti-Covid chiar dacă nu se va atinge ţinta guvernamentală pentru vac­cinuri.
În contextul în care 4 milioane de români s-au vaccinat şi mai sunt două săptămâni până pe 1 iunie când guvernul vrea 5 milioane de persoane vaccinate pentru relaxare, Florin Cîţu a spus:„Se poate. Putem atinge 5 milioane. Dar obiectivul nu este să atingem cifra, ci să depăşim pandemia. Vaccinarea a dus la o reducere a ratei de pozi­tivare sau infectare. Eu cred că românii au înţeles mesajul şi se vor vaccina. La 1 iunie vor exista relaxări”, a zis premierul. (A. Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.