ActualitateFlashPolitica si administratie

Concurs cu iz de implicare politică la Spitalul de psihiatrie din Zam

Sorina Popa

Bătaie mare pentru postul de manager al Spitalului de Psihiatrie din Zam. Patru persoane au cerut datele necesare, copii ale bugetului de ve­nituri şi cheltuieli aprobat, structura organizatorică aprobată şi structura de personal, pentru a-şi în­tocmi proiectul de management pentru concurs.

Interimar la conducere
Concursul va avea loc la sediul Spitalului de Psi­hiatrie Zam, în perioada 19 aprilie 2021 – 08 iunie 2021 şi are două etape:de verificare a îndeplinirii de către candidaţi a condiţiilor stabilite în anunţul de concurs, etapă eliminatory şi cea de susţinere publică şi de evaluare a proiectului de mana­ge­ment.Comisia de concurs este format din trei persoane, preşedintele acesteia fiind din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara. Ceilalţi membri sunt managerul Spitalului de Urgenţă din Petroşani şi managerul Spitalului din oraşul Haţeg.
Unitatea sanitară de la Zam este condusă de Nicuşor Ştefan, manager interimar, care a spus că va candida pentru postul de conducere al spi­talului. El este membru PNL. Un alt candidat vine de la Arad, un fost director al Spitalului din Ştei, altul este din Brad, iar al patrulea este referent al Spitalului de Psihiatrie din Zam.Unitatea nu mai are un manager care să obţină funcţia prin con­curs de câteva luni. Data limită de depunere a candidaturilor este 26 mai 2021 ora 14:00. În 28 mai, comisia de concurs verifică dosarele cepuse şi stabileşte pentru fiecare candidat rezultatul „admis” sau „respins” şi face publice rezultatele verificării dosarelor; Candidaţii pot să conteste acest rezultat în termen de 24 de ore de la data publicării rezultatelor. În 2 iunie se public pro­iectele de management, iar în 7 iunie este data limită pentru transmiterea solicitării de participare la susţinerea publică a proiectelor, iar în 8 iunie vor fi susţinute proiectele candidaţilor.
Ceea ce este curios este faptul că selecţia se face la sediul spitalului şi nu la sediul Ministerului Sănătăţii, având în vedere că unitatea se află sub directa coordonare a ministerului. Mai mult, cel puţin doi dintre cei trei membri ai comisiei de exa­minare sunt membri PNL, ceea ce îl favorizează, evident, pe candidatul din acest partid. În aceste condiţii, ce spune ministrul Sănătăţii vizavi de acest lucru?

4 comentarii la „Concurs cu iz de implicare politică la Spitalul de psihiatrie din Zam

 • Pai daca nu ai cotizat si tu mai Nicusor mai…
  Budae daca cotizeaza e ridicat in slavi…nu?

 • PROPUNERE pentru Intrebare eliminatorie
  „In cazul in care veti fi declarat castigator care va fi cotizatia pe care o sa o platiti lunar partidului din care faceti parte :
  a) 25 % din salariu
  b) un sfert din salariu
  c) a patra parte din salariu
  ?”

 • @dan: Asta ar trebui sa fie prima intrebare!
  Dar s-a „negociat” inainte, altfel nici nu e de conceput! In colonia Romania, functiile sunt ocupate doar de slugile partidului/partidelor, pe criteriul: cu cat e mai obedient si mai slab de minte, cu atat e mai „bun” in viziunea(?!) politrucilor nostri.
  Din cauza asta, statul roman e la pamant, impostura, incompetenta, saracia si mizeria, se regasesc peste tot in tara!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura