Actualitate

Traficanţi de droguri condamnaţi la închisoare

Maximilian Gânju

Gruparea care acţiona în Valea Jiului a fost destructurată în vara anului trecut de către poliţiştii BCCO şi SCCO Hunedoara, iar cinci tineri au fost puşi sub acuzare şi condamnaţi pentru trafic de droguri de risc ori deţinere pentru consumul propriu. Unul dintre ei a vândut droguri către aproape 1.000 de consumatori.

Decizia nu este definitivă
Cel considerat capul grupării a vândut ca­nabis în repetate rânduri şi unor cola­boratori ai ofiţerilor BCCO, persoane sub acoperire, cu preţuri cuprinse între 50 – 60 lei doza. „Tranzacţiile” se făceau în mediul on-line, pe reţele sociale de cele mai multe ori arată anchetatorii. Cei cinci suspecţi au fost găsiţi vinovaţi şi condamnaţi de către magistraţii Tribunalului Hunedoara, însă soluţia nu este definitivă. Astfel, Adrian Coltescu de 28 de ani, din Vulcan, a primit 3 ani şi jumătate de închisoare cu executare iar Vasilică Sandu a primit 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de droguri de mare risc, în formă continuată. Inculpaţii Marius Stoi­chici, Liviu Mihai şi Bogdan Pârvulescu au pri­mit pedepse cu suspendare. Unii dintre sus­pecţi au mai deţinut şi comercializat către consumatorii de droguri din Valea Jiului şi Ţara Haţegului şi comprimate de ecstasy, iar printre cumpărători se aflau şi colaboratorii poliţiştilor. ”Este de notorietate în zona Văii Jiului că aceste persoane vând droguri. Se poa­te lua legătura foarte uşor dacă eşti o per­soane de încredere pe aplicaţiile Facebook, WhatsApp, Imo sau direct pe telefon”, susţin anchetatorii.

Vorbeau puţin şi codat
Anchetatorii le-au interceptat convorbirile traficanţilor şi aveau să afle că de cele mai multe ori se fereau să discute cu con­su­ma­torii necunoscuţi. „În cadrul discuţiilor tele­fonice dintre inculpatul A. A. şi potenţiali con­sumatori de droguri se utilizează diferite expresii pentru a masca adevăratul motiv al întâlnirii şi anume vânzarea de droguri. Astfel se folosesc expresii precum „ne vedem la o gară?”; „vii până jos?”; „vream să te văd un pic”; „unde pot să vin?”; „poţi să cobori”; „am nevoie de ceva de la tine”; „poţi să ne ve­dem”; “vreau să vorbesc ceva cu tine”; “oare te gă­sesc acasă?”; “ai treabă?”; “ieşi la o cafea?”; “vii afară?”; “ieşi la o ţigară?””, se arată în rechizitoriu. Întâlnirile cu con­su­ma­torii de dr­oguri, aproape de fiecare dată, aveau loc în zone publice ale municipiului Vul­can, dar şi în zona staţiei telegondolei spre Pasul Vâlcan. Doi dintre cei cinci tineri acu­zaţi şi con­damnaţi în dosar, Colţescu şi Pârvulescu au făcut apel, până acum, la soluţia pronunţată zilele trecute de Tribunalul Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.