Natalia Intotero şi-a prezentat bilanţul activităţii la minister

13 octombrie 2019 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Sorina Popa

De la înfiinţare, în 2017, Ministerul pentru Românii de Pretutindeni este alături de românii de peste hotare cu finanţări, campanii şi proiecte, dar mai ales cu deschidere şi dorinţă de a-i sprijini.

Rezultatele se văd prin creşterea de la an la an a sumelor acordate, a proiectelor şi a programelor realizate, aşa cum reiese şi din raportul de activitate prezentat de ministrul Natalia Intotero (foto) pe perioada ianuarie 2017 – octombrie 2019. Însă cea mai importantă realizare ar fi ca românii să revină în număr cât mai mare acasă, în România, a spus ministrul la conferinţa de presă de bilanţ, de vineri, 11 octombrie 2019.
Natalia Intotero le-a transmis românilor de pretutindeni că dincolo de cifre şi de statistici sunt oamenii, sunt ei, cei care, deşi sunt departe de ţară, ţin din tot sufletul să îşi păstreze vii tradiţiile, obiceiurile, limba maternă şi identitatea românească. Iar activitatea de până acum a ministerului arată că, în fiecare an, tot mai multe asociaţii au primit finanţări nerambursabile pentru proiecte prin care menţin şi sărbătoresc românismul peste tot în lume. Sumele au crescut, de asemenea, de la an la an, iar proiectele proprii ale ministerului au devenit de amploare.
Dintre acestea, Natalia Intotero a menţionat în special programul de burse pentru elevii etnici români din Ucraina, care a ajuns să sprijine 3.700 de copii de clasa I-a şi a II-a, programul de tabere ARC, ajuns anul acesta la un număr-record de 3.020 de participanţi, Forumul Românilor de Pretutindeni, care a reunit la Bucureşti peste 120 de conaţionali de pe toate continentele, campania naţională “Informare acasă! Siguranţă în lume!” prin care românii sunt preveniţi în legătură cu traficul de persoane şi sclavia modernă.
Ministrul a dorit să le mulţumească românilor de pretutindeni pentru că au văzut în MRP un partener şi un sprijin. Le-a transmis că le rămâne alături cu tot sufletul în continuare, şi după încheierea mandatului şi că îşi doreşte să îi revadă, cu mare bucurie, oriunde în lume îi vor purta paşii, dar mai ales acasă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Preotul Constantin Necula îşi lansează cartea la Deva

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, cu sprijinul Consiliului Judeţean Hunedoara şi în parteneriat cu Editura Agnos din Sibiu, organizează, în...

Conferinţa ,,A treia revoluţie agrară”

Vineri, la Inspectoratul Şcolar Hunedoara, s-a desfăşurat conferinţa „A treia revoluţie agrară”, susţinută de deputatul Varujan Pambuccian. Au luat parte...

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. România vs. Lăcomia & Prostia

România... Ţara care zace, suspină şi moare sub noi! Haideţi să ne întoarcem la cea de-a şasea poruncă a Lui...

Închide