Natalia Elena Intotero: „Sănătatea şi Educaţia rămân pilonii politicii social-democrate pentru bunăstarea românilor“

22 noiembrie 2016 | 21 Comentarii | Publicat in: Electorale, Flash

09-natalia-intoteroDacă vrem ca România să se dezvolte armonios şi copiii noştri să aibă un viitor mai bun, există două lucruri care nu pot fi surse de profit: educaţia şi sănătatea. Să investim în sănătate şi educaţie este o necesitate obligatorie a acestui moment. Şi programul cu care Partidul Social Democrat vine în faţa alegătorilor exprimă tocmai acest mesaj.

Pacientul este prioritatea reformei în sănătate
Programul PSD pentru Sănătate prevede că bugetul alocat acestui domeniu va acoperi integral nevoile sistemului sanitar şi va creşte de la 4,8% din PIB în 2016, la 6,4% din PIB în 2020. Este prima condiţie pentru ca reforma să aibă succes. Direcţiile pe care vor fi dirijate fondurile sunt dezvoltarea infrastructurii medicale, reabilitarea şi modernizarea infrastructurii din Sănătate deja existente, asigurarea accesului la medicamente pentru toţi pacienţii, asigurarea prevenţiei, a diagnosticului rapid şi creşterea veniturilor personalului medical.
„Va fi extinsă lista programelor naţionale de sănătate publică prin introducerea de programe noi. Va fi asigurată finanţarea integrală pentru toate serviciile medicale aferente unei boli cuprinse într-un Program Naţional, începând cu analiza imagistică, continuând cu alte analize complementare şi cu medicamentele“, ne-a declarat Natalia Elena Intotero (foto), candidat PSD pentru Camera Deputaţilor.

Screening gratuit pentru bolile cronice cu impact mare
Prevenţia şi depistarea bolilor în faza lor incipientă rămân factori-cheie pentru menţinerea sănătăţii oamenilor. Tocmai de aceea, programele naţionale de sănătate vor include screening gratuit pentru depistarea din timp a bolilor cu impact mare asupra sănătăţii publice. Şi este vorba aici, în primul rând, despre bolile netransmisibile cu impact public ridicat, cum ar fi: cancerul mamar, cancerul colo-rectal, cancerul pulmonar, bolile cardio-vasculare, bolile pulmonare cronice sau bolile renale.
„Viaţa nu are preţ. A salva o viaţă de om este de fapt un act de eroism. A recunoaşte rolul important pe care personalul medical îl are în societate este o întoarcere obligatorie la normalitate, la umanitate”, ne-a spus Natalia Elena Intotero.

Şanse pentru tinerii români de a face parte din clasa de mijloc!
De ce tinerii continuă să părăsească România? Unul din răspunsurile posibile este că aici nu mai au speranţe pentru o viaţă decentă. Conform celor mai noi date statistice furnizate de Eurostat, unul din cinci tineri sub 25 de ani este şomer, riscul de sărăcie şi excluziune socială în rândul tinerilor este de 42,7%, iar aproape 800.000 tineri români trăiesc în deprivare materială severă. Unul din cinci tineri români între 15 şi 29 ani nici nu învaţă, nici nu lucrează. Tinerii din România simt că sunt în impas. Iar lipsa unei perspective este evidenţiată şi de faptul extrem de grav că 99 din 100 nu intenţionează să îşi deschidă o afacere.
Soluţia pe care PSD o propune pentru tineri este, în primul rând, o investiţie în educaţia lor, pentru că educaţia este cea mai sigură formă de ieşire din sărăcie. În acest sens, Programul „Garanţia pentru tineret“ prevede mai multe variante de a-i sprijini financiar pe tineri prin acordarea de alocaţii pentru finalizarea studiilor sau a gimnaziului, acordarea de burse profesionale în valoare de 400 lei/lună sau oferirea unui sprijin de 250 lei/lună pentru continuarea studiilor de către tinerii din familiile sărace.
„Sunt cadru didactic, cunosc foarte bine comunităţile din judeţ şi dificultăţile, atât ale elevilor, cât şi ale profesorilor din zonă. Am convingerea fermă că propunerile din Programul PSD pentru Educaţie vor fi o gură de aer proaspăt pentru toţi cei care sunt implicaţi în activitatea educaţională“, a adăugat Natalia Elena Intotero.

Acces la facultate pentru tinerii din mediul rural
Nu au fost uitaţi nici tinerii de la sat. Pentru ei, Programul PSD propune ca facultăţile să rezerve o cotă specială de 10%. Cu o singură condiţie: după absolvire să profeseze în învăţământul din mediul rural minimum o durată egală cu perioada studiilor. Tot în ajutorul lor s-a stabilit şi creşterea burselor sociale de la 360 lei/lună în 2016, la 700 lei/lună la 1 iulie 2017, astfel încât să acopere două-trei mese pe zi la cantina studenţească, cheltuielile cu îmbrăcămintea, încălţămintea şi materialele de studiu. Şi pentru că relaxarea fiscală este o prioritate, ea se regăseşte şi în Educaţie. PSD a prevăzut că o anumită sumă anuală va putea fi dedusă din impozitul datorat de fiecare persoană pentru cheltuielile educaţionale. Vor fi bani pentru rechizite, taxe şcolare, cursuri de formare sau participare la conferinţe.

„Orăştie – Geoagiu – Simeria vor avea acelaşi loc cu totul special în inima mea“
„În ultimii patru ani, am fost mereu în mijlocul oamenilor din zona Orăştie – Geoagiu – Simeria, am simţit permanent suportul şi ajutorul lor şi le mulţumesc pentru aceasta. M-am străduit să le ascult şi să rezolv, cum am putut mai bine, problemele cu care se confruntă. Şi chiar dacă aria de responsabilitate s-a extins acum asupra întregului judeţ Hunedoara, oamenii din zona Orăştie – Geoagiu – Simeria vor avea acelaşi loc cu totul special în inima mea“, a afirmat Natalia Elena Intotero. (Biroul de presă)

(Comandat: PSD  Hunedoara; Executat: Media Hunedoreană SRL Deva; CUI AEP mandatar financiar 11160007)

Comentarii (21)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. victor spune:

  Proasta asta a copiat mesajul lui G. FIREA, crede ca suntem toti agramati si scriem “mel-c”!
  A uitat cand se imbraca in “rosu” prin benzinarii in tranzit spre Congresul PSD in care a fost ales PONTA presedinte!

 2. Carmen spune:

  d-le VICTOR
  Vă rog să urmăriți pe site-ul camerei deputaților activitatea d-nei deputat și să veniți cu idei și critici pertinente la activitatea dânsei din punct de vedere profesional.

 3. Andrei spune:

  Felicitari dna deputat! Cel mai bun deputat din judet!

 4. Kusturica spune:

  PSD are oameni mai buni decat PNL. Asta e clar!

 5. Claudia spune:

  Felicitari si mult succes, doamna deputat!!!

 6. remus spune:

  o fata tinara care lupta si dornica sa faca ceva

 7. George Bogdan spune:

  Felicitări și mult succes !

 8. Dan spune:

  Mult succes doamna deputat!

 9. Anton spune:

  Un om pentru oameni. Felicitări d-na deputat !
  De asemenea oameni are nevoie Hunedoara și nu numai…Romania !

 10. marian spune:

  Felicitări și mult succes !

 11. marian spune:

  Felicitări și mult succes in parlament!

 12. alin spune:

  Felicitari!

 13. silvestru spune:

  Multa putere sa indepliniti tot ce v-ati propus

 14. irina spune:

  O femeie deosebita, un om de calitate superioara, un poltician adevarat pentru Hunedoara.

 15. Andrei Danilet spune:

  Cine va mai crede? Cum sa spui ca PSD e interesat de educatie, cand tanti Cati Andronescu a distrus tot invatamantul, a desfiintat scolile profesionale, a obligat practic o multime de tineri sa plece in afara la munci necalificate??? Cum sa spui ca PSD e interesat de tineri, cand in loc sa puna candidati noi, nepatati, ii pune pe aceiasi baroni cu dosare penale, are acelasi presedinte condamnat pentru frauda electorala, cum???

 16. mihaela spune:

  FELICITARI!
  MULT SUCCES!

 17. PSD partid de hoti si puscariasi spune:

  cati tembeli de la partid au primit misiunea de a o salva pe taranca asta proasta care se da mandra ca e romanca dar asa i-au placut romanii ca s-a maritat cu un italian. Nu mai merge ba pisdistilor, nu mai merge si simtiti si voi. Sunteti in definitiv un partid de curve (vezi tutele de 23 24 de ani bagate pe liste de Dracnea = puscariasul sef), hoti, si puscariasi.sa va ia dracu!

 18. Aurora spune:

  Mult succes!

 19. vladimir penescu spune:

  Nu mai vorbiti despre bugete si despre cum o sa strangeti cureaua sau despre cum o sa faceti ca domenii precum sanatatea si educatia sa mearga mai bine pentru ca stim ca nu e asa! Sunteti prea lacomi! Daca ajunge bugetul iar pe mainile voastre, am dat-o-n bara rau de tot!

 20. Burduf Margareta spune:

  Felicitari doamna deputat si mult succes!

 21. De acord PSD partid de hoti si puscariasi spune:

  Pentru ce dracu felicitati tuta asta??? Ce a facut sa fie felicitata??? Freaca salamu la italian????

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Proiectul de restaurare a Castelului Corvinilor va fi redepus la ADR Vest

După un efort contracronometru, Primăria municipiului Hunedoara a reuşit să repare greşelile din documentaţia proiectului „Restaurare şi Valorificare Durabilă a...

Turişti întâmpinaţi cu „flori de mucigai”

Cândva o staţiune balneară în adevăratul sens al cuvântului, Vaţa de Jos avea şi mai are un sediu al Agenţiei...

Scriitorul Jack London, subiectul unei acţiuni educative a Bibliotecii Judeţene

Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” a organizat la Sala „Liviu Oros” a Centrului Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, o manifestare cultural-educativă...

Închide