Dieta în steatoza hepatică (2)

22 noiembrie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sănătatea din bucate

06 Simona Timofte 885545343_nSimona Timofte

Mişcarea este al doilea factor important în cazul persoanelor cu steatoză hepatică şi nu numai.
Dacă practicăm exerciţiile fizice cu regularitate, impulsionăm metabolismul să ardă grăsimile. Cele mai indicate exerciţii sunt cele aerobice, precum plimbatul în ritm rapid şi/sau joggingul, cel puţin 30 minute în fiecare zi. Secretul în evitarea apariţiei steatozei hepatice este evitarea obezităţii, adoptarea unei alimentaţii sănătoase şi prevenirea nivelelor ridicate de grăsimi în sânge… respectarea corpului nostru. Mai există situaţia când ficatul dă semnale că nu mai face faţă… adică simptome de genul: dureri abdominale, greţuri, vărsături, dureri de cap etc. Pot fi într-adevăr simptome date de colecistul (fierea) prea încărcat, dar ce te faci când colecistul nu mai este şi simptomele există cu toate inconvenientele? Nu mai poţi da vina pe colecist şi atunci te cauţi la ficat şi afli că trebuie să schimbi alimentaţia şi stilul de viaţă. În cazul acestor simptome, dieta trebuie să fie cât mai simplă: ceaiuri neîndulcite în primele zile până trec vărsăturile, apoi făinoase bine fierte ca orez, gris, mămăligă şi pâine albă veche de o zi sau două, prăjită sau crutoane. De-abia apoi se trece la supe din morcovi bine fierţi, la compoturi fără zahăr şi fructe coapte. Şi în funcţie de toleranţă, se poate relua alimentaţia dar cu schimbările de rigoare… stil de viaţă echilibrat cu exerciţii fizice şi alimente sănătoase şi proaspete care să ne hrănească şi să aducă beneficii organismului, nu să-l intoxice şi să-l îmbolnăvească.

 (Informaţii suplimentare şi programări la tel. 0741-087.588 sau la Cabinet nutriţie Simona Timofte, Deva, Piaţa Victoriei, clădirea IPH, camera 8, parter)

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Natalia Elena Intotero: „Sănătatea şi Educaţia rămân pilonii politicii social-democrate pentru bunăstarea românilor“

Dacă vrem ca România să se dezvolte armonios şi copiii noştri să aibă un viitor mai bun, există două lucruri...

Proiectul de restaurare a Castelului Corvinilor va fi redepus la ADR Vest

După un efort contracronometru, Primăria municipiului Hunedoara a reuşit să repare greşelile din documentaţia proiectului „Restaurare şi Valorificare Durabilă a...

Turişti întâmpinaţi cu „flori de mucigai”

Cândva o staţiune balneară în adevăratul sens al cuvântului, Vaţa de Jos avea şi mai are un sediu al Agenţiei...

Închide