N-a vândut iepurele, dar s-a ales cu un cuţit în burtă

Un bărbat de 32 de ani, din Hunedoara, a fost condamnat la 2 ani şi 3 luni pentru tentativă de omor. A înjunghiat un localnic de la care voia să cumpere un iepure. Cei doi nu s-au înţeles asupra preţului. Magistraţii au reţinut că agresorul a fost provocat de către victimă.
Suspectul acuzat de tentativă de omor şi condamnat de Tribunalul Hunedoara la închi­soare cu executare a atacat sentinţa la Curtea de Apel Alba Iulia. Gabriel Anca a fost judecat în arest la domiciliu pentru fapta comisă în penultima lună a anului trecut. Potrivit anchetei, victima, un bărbat de 49 de ani, din Hunedoara, a ieşit în oraş pentru a-şi plimba câinele, unde s-a întâlnit cu tânărul care ieşise şi el la plimbare cu animalul de companie.
„Persoana vătămată i-a propus inculpatului să îi vândă un iepure cap de leu, apoi a sunat-o pe fiica sa (deţinătoarea animalului de companie), căreia i-a relatat că vrea să vândă iepurele contra sumei de 70 de lei. Pentru că avea o dispută verbală cu incul­pa­tul, pe tema preţului de vânzare a animalului de companie, persoana vătămată a întrerupt discuţia cu fiica sa. După ce a aşteptat, de­geaba, o perioadă de timp să îi fie adus ie­pu­rele, inculpatul a plecat spre locuinţa sa”, se arată în rechizitoriu. Bărbatul înjunghiat a fost nemulţumit că n-a vândut animalul şi s-a luat după tânăr, l-a înjurat, l-a lovit cu pumnul în faţă şi chiar i-a smuls cercelul din ureche. Provocat, tânărul de 32 de ani l-a avertizat să nu se mai apropie de el pentru că îl taie sau îl omoară. Cum n-a fost lăsat în pace, a scos un briceag şi a lovit victima în abdomen.
Judecătorii au considerat că efectele cir­cum­stanţei atenuante a provocării deter­mină reducerea cu o treime a limitelor spe­ciale ale pe­depsei prevăzute, astfel că l-au con­dam­nat la 2 ani şi 3 luni de închisoare. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Tânărul care a ucis un om tâlhărindu-l, trimis în judecată

Argyo Wilmuş de 22 de ani, din Vulcan, este recidivist şi are un cazier plin de infrac­ţiuni, printre ele şi

Peste 8000 de români au contractat Covid-19 după ce s-au vaccinat!

Vaccinurile contra Covid sunt bune, dar se vede treaba că nu pentru toate persoanele Mircea Crivăţ Institutul Naţional de Sănătate

Câinii de la Adăpostul din Sântuhalm au condiţii de top

Mulţi s-au întrebat de ce a fost nevoie de modernizarea adăpostului de câini de la Sântuhalm? Nicolae Oprean, preşedinte-director executiv

Închide