Muntele nu iartă! Turista rătăcită în Retezat, găsită decedată

Femeia de 61 de ani, din Lugoj, a fost căutată de echipele de salvare montană încă de luni, după ce n-a mai ajuns la locul de întâlnire stabilit cu soţul ei. Ieri, salvamontiştii şi jandarmii montani au găsit-o decedată pe malul Lacului Slăvei.
Femeia plecase în cursul zilei de duminică pe un traseu dificil din munţii Retezat cu plecare din Râuşor – vârful Bucura – lacul Zănoaga – Gura Apelor, însă nu a mai ajuns la locul de întâlnire cu soţul ei, care a alertat echipele de in­tervenţie în dimineaţa zilei de 12 octombrie 2020.
„Peste 20 de jandarmi montani au participat, alături de salvamontişti, la acţiunea de căutare a unei femei pe parcursul celor trei zile. În toată această perioadă jandarmii montani şi salvamontiştii au acţionat într-un mediu dificil, cu temperaturi scăzute, vânt puternic şi vizibilitate redusă”, a informat IJJ Hunedoara.
Jandarmii montani vor rămâne în zona în care persoana a fost găsită până la efectuarea cercetării la faţa locului de către organele abilitate.
Aceştia le recomandă celor ce pleacă pe munte să ţină cont că vreme este schimbătoare, să se echipeze corespunzător, să aleagă un traseu a cărui dificultate să corespundă pregătirii avute şi să nu plece singuri pe trasee montane. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.