Continuă controalele pentru prevenirea infectării cu Covid-19

Maximilian Gânju

Echipe mixte formate din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali, reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, la solicitarea Prefecturii Hunedoara, desfăşoară zilnic activităţi pentru informarea cetăţenilor şi verificarea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-COV2, pe raza judeţului.
Activităţile desfăşurate în acest context vi­zează, cu predilecţie, zonele aglomerate, loca­lurile publice, centrele comerciale, dar şi mij­loacele de transport în comun. ”Poliţiştii Servi­ciului Transporturi Feroviare (T.F.), în cadrul activităţilor curente de control, urmăresc, pe lângă verificarea normelor igienico-sanitare destinate limitării răspândirii Covid-19, şi iden­tificarea si luarea măsurilor legale faţă de călă­torii frauduloşi, activităţile desfăşurându-se atât în staţiile C.F.R., cât şi în trenurile de că­lători”, informează IPJ Hunedoara.
Totodată, au fost verificate 76 societăţi comerciale şi aplicate 39 de amenzi pentru ne­res­pectarea măsurilor de protecţie individuală, valoarea acestora fiind de 24.900 lei. De altfel, ieri, în doar câteva ore, poliţiştii TF au dat şase amenzi în trenuri şi gări pentru nerespectarea măsurilor impuse de lege.
Tot în contextul măsurilor de ordine asigurate cu ocazia târgului de produse tradiţionale din localitatea Pui, au fost prezenţi în teren peste 20 de poliţişti din cadrul IPJ Hunedoara şi ai Poliţiei Oraşului Hateg, alături de jandarmi, forţele de ordine acţionând pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, fluidi­zarea traficului şi prevenirea producerii evenimentelor rutiere. Astfel, poliţiştii rutieri au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale pentru diferite încălcări ale legislaţiei rutiere, valoarea acestora depăşind 5300 de lei si au ridicat, in vedere a suspendării dreptului de a conduce, trei permise de conducere.În acelaşi timp, poli­ţiştii au verificat şi 20 de societăţii comerciale, iar pentru neregulile constatate aceştia au apli­cat 6 sancţiuni în valoare de 5.500 de lei.
„Pentru nerespectarea măsurilor de protec­ţie individuală, poliţiştii au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale în conformitate cu Legea 55/ 2020, valoarea acestora fiind de 3.500 de lei”, a informat comisarul şef Bogdan Niţu, purtător de cuvânt IPJ Hunedoara.

One thought on “Continuă controalele pentru prevenirea infectării cu Covid-19

 • 14 octombrie 2020 la 22:29
  Legătură permanentă

  Rugăciune în contextul pandemiei Covid-19, inspirată de Mesajul Mons. Bruno Marie Duffé, Secretar al Dicasterului pentru Promovarea Dezvoltării Umane Integrale, din

  O, Doamne, Tată prea tandru, Creatorul cerului și al pământului , nu abandonezi pe niciunul dintre cei cărora le-ai dat viață. Ai grijă de toată lumea, oferind iertarea Ta neobosită care este cu adevărat o nouă naștere.

  Creația, lucru bun pe care l-am primit din mâinile Tale, geme și suferă durerile nașterii până astăzi. Umili și pocăiți, recunoaștem că, abuzând de resursele planetei, am parcurs o cale a morții. Iertați-ne și faceți-ne să înțelegem că este esențial să ne deschidem către o viață nouă, respectând echilibrul dintre toate ființele vii, păzind cu tandrețe creația, în biodiversitatea sa bogată și frumoasă.

  Să recunoaștem că numai convertindu-ne la o ecologie care integrează îngrijirea celui mai mic organism și sănătatea tuturor ființelor umane, vom putea face față provocărilor vieții și ale viitorului.

  O, Domnul nostru Iisus Hristos răstignit și înviat, biruitor al păcatului și al morții , ai deschis pentru toată lumea un drum care duce la Viață. Mișcarea Învierii Tale implică creația și toți frații și surorile noastre, cei pe care i-am susținut și i-am iubit, cei care au murit singuri, cei care speră și se zbat.

  Vă implorăm: veniți să ne vizitați și întindeți mâna umanității noastre afectate de Coronavirus. Îi crește pe bolnavi și dă viață nouă tuturor celor care se regăsesc în întunericul singurătății, oboselii și disperării.

  Hrănește-ne cu Cuvântul Tău și Pâinea Ta Euharistică, pentru că trăim ca înviați, având grijă unul de celălalt, împărtășind ceea ce suntem și avem, încurajându-i pe cei pierduți, sperând împotriva oricărei speranțe, precum Avraam, tatăl nostru în credință.

  O, Spirite Sfânt, dar al Tatălui și al Fiului , dă discernământ și vigoare oamenilor de știință, medicilor, lucrătorilor din domeniul sănătății, liderilor economici, financiari și politici. Acordați promovarea binelui comun și garantarea dreptului la sănătate, educație și viață religioasă.

  Vino în ajutorul slăbiciunii noastre, pentru că trăim în solidaritate morală, socială și financiară.

  O, Preasfântă Fecioară Maria, Steaua mării furtunoase, roagă-te pentru noi.

  Amin. Aleluia !
  (Don Francesco Dell’Orco)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.