Politica si administratie

Muntean si Ridzi nu au contracandidati

Sorina Popa

Centrul de Studii Sociale a efectuat sondaje de opinie, la comanda PDL, în mai multe oraşe şi comune din judeţul nostru. Ele s-a desfăşurat în perioada august, septembrie, octombrie.

Liberalii stau bine în Deva
În municipiul Deva, sondajul s-a efectuat pe un eşantion format din 1.266 de persoane. Actualul edil şef, Mircia Muntean (foto stânga), rămâne în continuare preferatul devenilor la funcţia de primar. La întrebarea: „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Primăria Deva, dumneavoastră pe cine aţi vota”, 55,46 la sută au răspuns că l-ar vota pe Mircia Muntean. De asemenea, potrivit sondajului amintit, 54,94 la sută dintre deveni preferă tot un candidat al PNL.
Din sondaj rezultă că în municipiul Petroşani, actualul primar, Tiberiu Iacob-Ridzi (foto dreapta), ar câştiga un nou mandat, fiind votat de 58,81 la sută dintre repondenţi. Sondajul de la Petroşani a fost efectuat pe un eşantion format din 1.285 de persoane. La Vulcan, edilul şef Gheorghe Ile a obţinut 66,87 la sută dintre voturile celor chestionaţi, în timp ce candidatul PSD, Marin Coltescu a reuşit să strângă doar 22,15 din voturi. La Vulcan, au fost chestionate 1.010 persoane. Acelaşi sondaj, dar efectuat la începutul lunii octombrie, pe un eşantion de 1.532 de persoane din municipiul Hunedoara, îl dă ca şi câştigător pe deputatul Viorel Arion, într-o eventuală luptă pentru Primăria Hunedoara, acesta întrunind opţiunile a 44,65 la sută dintre repondenţi. În ce priveşte partidele, 38,52 la sută preferă un candidat al PSD, 38,33 la sută un candidat al PDL şi 16,2 la sută un reprezentant al PNL.

PDL, încă pe cai mari
Efectuate la comanda PDL, sondajele au arătat că 72,2 la sută dintre primarii PDL din judeţ ar câştiga alegerile din primul tur. În condiţiile modificării Legii electorale, adică dacă primarul ar fi ales ca şi preşedintele consiliului judeţean, dintr-un singur tur de scrutin, toţi actualii primari PDL şi-ar asigura un alt mandat. Sondajul a vizat şi localităţile în care PDL a avut primari până în 2008, dar a pierdut posturile la alegerile din iunie 2008: Veţel, Hărău, Vălişoara şi Bretea Română.

9 comentarii la „Muntean si Ridzi nu au contracandidati

  • Nu vi se pare ca tot ceea ce se prezinta aici in legatura cu acest sondaj este intr-o contradictie totala cu restul articolelor si ceea ce este mai grav , este in contradictie cu realitatea de zi cu zi ? D-le Arion Viorel , te cunoastem bine noi hunedorenii , mult prea bine ca sa ne mai lasam amagiti de minciunile debitate de tine si pupincuristii tai prin asa zise sondaje facute de tine : cine mai crede ca dupa dezastrul produs de PDL in tara asta , la Hunedoara acest partid mai are peste 38 % ? N-a avut atit nici in perioadele sale bune , nu acum cand este in rahat pana peste cap ! Cat despre sansele tale la Primaria Hunedoara o sa le vezi singur atunci cand va veni vremea . De ce ti-ai luat de pe televizor chipul tau impunator si maretele tale realizari ? S-au crezi ca hunedorenii mai pot fi cumparati cu felicitari , telefoane si pachetele ? Nu d-le Arion , hunedorenii stiu toti un lucru f. important : TU AI FOST ACELA CARE ,ALATURI DE COLEGII TAI DIN PDL , ATI VOTAT SA SE TAIE SALARIILE SI PENSIILE ROMANILOR AMARATI . Si pentru asta vei obtine ceea ce meriti !

  • Pana atunci se poate modifica multe , sa nu zici niciodata niciodata surprize pot aparea depinde de cine le va face campanie din umbra de cetateni simpli (imi place sahul si joc cu piese umane).

  • Comunistilor(psd+pc,pnl). Sa vorbesti in numele tau. Este o boala la cap sa vorbesti in numele tuturor. Adevarul doare si cum bugetarii si-au facut de cap , acuma a venit plata si nu le convine. Eu vreau sa lucrez pentru un salar de bugetar. Cine ma angajeaza? Cand era venitul mare nu se plangea nimeni si uite asa si-au facut rate si acuma fas. Sa faca dreptate PDL.Bugetarii nu sunt stat in stat.

  • PDL va aduce pe romani acolo unde le e locul. La coada Europei. Atat ii duce capul.

  • Bravo lor , sunt politicieni tineri , bine pregatiti si de viitor .

  • Corect specificat”sondaje de opinie,la comandaPD-L…”.E clar ca nu sint credibile.La Vulcan esantionul a fost de 1010 subiecti la o populatie de 30000.Cita relevanta !!!

  • Sondaj la comanda PDL…. Raspunsurile au fost centralizate de Roberta Anastase?

  • domnule Muntean am auzit ca de la PSD va candida de data aceasata senatorul Cosmin Nicula . Pentru ca sa ai vreo sansa du-te in locul securistului de Molot la consiliul judetean pentru ca la primarie nu mai ai nici o sansa .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura