Sport

Acuzaţii şi suspiciuni de non-combat

Ciprian Marinuţ

FC Hunedoara a câştigat cu 2-1 duelul echipelor hunedorene din Liga a III-a şi rămâne pe locul doi al clasamentului. Antrenorul formaţiei CFR Simeria, Gheorghe Cornea, susţine că arbitrul Eduard Constantinescu (Craiova) a refuzat echipei sale trei penalty-uri, în vreme ce unii suporteri sunt de părere că mai mulţi jucători simerieni au mimat fotbalul.

Meci pe muchie de cuţit
Primul derby hunedorean din această toamnă s-a jucat la intensitate maximă, deşi din teren au lipsit căpitanul simerienilor, Vişan (suspendat) şi veteranul Şandor, de la hunedoreni. Nu a existat loc de tatonare ori de amabilităţi, ci s-a trecut direct la ocazii. Golgeterul hunedorenilor, Zelencz, a expediat primul şut pe poartă în primul minut, iar Ribiş (min. 7) a replicat pentru feroviari cu un şut bun din careu. După alte două ocazii ale alb-albaştrilor, L. Todea, transferat cu două-trei zile înainte de la desfiinţata Minerul Lupeni, a deschis scorul cu o torpilă de la marginea careului, 0-1. CFR a reacţionat cu furie, dar Pepenar (27) şi Suciu (31) au irosit două ocazii imense. Insistenţele ofensive ale feroviarilor au dat roade imediat după pauză, când Riviş (47) a prins o ghiulea de la 20-22 de metri, care a poposit în vinclu, după o traiectorie curioasă. Bucuria simerienilor a fost de scurtă durată, întrucât Zelencz (49) şi-a făcut datoria de om de gol şi a marcat după centrarea lui Păun, 1-2.
CFR a ridicat adrenalina în tribune, ratând alte două-trei ocazii clare, dar pe final FC Hunedoara ştiut să închidă jocul şi să conserve rezultatul.

Atac la arbitraj
Gheorghe Cornea, antrenorul învinşilor, a pus eşecul pe seama greşelilor de arbitraj. „Ne-a lipsit încrederea şi luciditatea la finalizare, dar diferenţa a fost făcută de arbitraj. Am văzut înregistrarea video a partidei şi am observat că fluieraşul a refuzat să ne acorde trei penalty-uri. Noi jucăm numai pe teren şi asta se plăteşte pe tabelă. Oricum, nu renunţăm la obiectul de a promova şi ne propunem să câştigăm toate cele cinci meciuri pe care le mai avem de disputat în acest tur de campionat”, a spus tehnicianul feroviarilor. Pe altă lungime de undă decât antrenorul, a fost un grup de suporteri ai echipei simeriene. „A fost ceva suspect cu trei-patru jucători. Am avut senzaţia că au fost pe blat, că au mimat fotbalul”, au spus suporterii.

CFR Simeria – FC Hunedoara 1-2
Stadion: CFR Marmosim; Spectatori: 700 (peste 400 veniţi de la Hunedoara).
Au marcat: Riviş (47) / L. Todea (23), Zelencz (49).
FC Hunedoara: Moldovan – Rus (cpt), Geacă, Oltean, Păun, Trăşcan (59 Trăşcan), Todea, Ban (74 Stanciu), Ilaş, R. Cristian (64 Corobea), Zelencz (77 Gideon).
CFR Simeria: Dragotă – Bârtan, Păduraru, A. Bud, Buta, Găceanu, Ribiş, Zaha, Dăscălescu, Suciu,  Pepenar.
Arbitri: Eduard Constantinescu (Craiova) – Florin Hanca, Florin Potora (ambii, din Aiud – Alba).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura