Municipiul Hunedoara se înfrăţeşte cu oraşul Ialoveni, din Republica Moldova

Adriana Năstase

Consiliul Local Hunedoara a aprobat ini­ţiativa de înfrăţire a municipiului cu oraşul Ialoveni, din Republica Moldova.
Decizia vine ca urmare a faptului că, atât Primăria Ialoveni cât şi Primăria Hunedoara şi-au manifestat oficial (prin intermediul unor scrisori de intenţie) dorinţa de a coo­pera în mai multe domenii: proiecte europe­ne, culturale, educaţionale, iniţiative econo­mice şi turistice. Hotărârea Consiliului Local Hunedoara reprezintă principalul punct de plecare al întregului demers, care, sperăm noi, se va finaliza cu un acord oficial de înfrăţire, con­form legislaţiei în domeniu.
„Poate pentru mulţi sunt lipsite de impor­tanţă aceste înfrăţiri, dar, să nu uităm, aceste demersuri reprezintă un lobby pe care îl facem pentru promovarea municipiu­lui Hunedoara şi pe plan internaţional. Hune­doara nu are nici un acord de înfrăţire cu vreun oraş din Republica Moldova. Prin aceste înfrăţiri putem crea punţi eficiente de colaborare în turism, industrie, proiecte europene şi în alte domenii”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu.
Oraşul Ialoveni are aproximativ 20.000 de locuitori şi se află la doar 10 kilometri dis­tanţă de Chişinău (capitala Republicii Moldova).
În prezent, municipiul Hunedoara are relaţii de înfrăţire cu şase oraşe: Szom­bathely (Ungaria), Argenteuill (Franţa), Zenica (Bosnia şi Herzegovina), Derince (Turcia), Parga (Grecia) şi Kaihua (China).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Revine la Olimpiadă după 57 de ani

Selecţionerul Mirel Rădoi l-a convocat, mier­curi, pe fundaşul Florin Ştefan la echipa de fotbal a României care va participa la

Ultima verificare pentru România

Selecţionata feminină de baschet 3x3 a României s-a clasat pe locul al treilea la turneul de la Poitiers (Franţa), din

De ce nu participă vedetele mari la Olimpiadă?

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, Ion Ţiriac (foto), a anunţat, că la concursul de tenis din cadrul Jocurilor Olimpice de

Închide