Revine la Olimpiadă după 57 de ani

Selecţionerul Mirel Rădoi l-a convocat, mier­curi, pe fundaşul Florin Ştefan la echipa de fotbal a României care va participa la Jocurile Olimpice.
Florin Ştefan, care a fost prezent şi la EURO 2019, unde a fost titular în 3 din cele 4 par­tide disputate de tricolori, a ajuns miercuri seara în cantonamentul de la Mogoşoaia. El nu este legitimat în prezent la un club, după ce contractul cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe i s-a terminat.
Selecţionata olimpică a României s-a reunit miercuri, 30 iunie, la Centrul Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia, acolo unde se va pregăti în regim închis până la plecarea în Japonia, programată pe 15 iulie.
Lotul oficial va cuprinde 18 jucători. Selec­ţionerul Mirel Rădoi are acum la dispoziţie 20 jucători dintr-o listă iniţială de 61, el având dreptul şi la două rezerve, însă presa internaţională relatează că FIFA ar urma să aprobe creşterea numărului rezervelor la patru. Jucătorii de rezervă vor putea fi utili­zaţi doar în cazul în care vor exista acciden­tări printre cei 18 fotbalişti din lot.
Conform regulamentului, pentru ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice sunt eligibili ju­că­torii născuţi începând cu 1 ianuarie 1997. Din cei 18 jucători, maximum 3 pot fi peste limita de vârstă.
Turneul de fotbal va debuta pe 21 iulie şi se va încheia pe 7 august. România s-a calificat în urma prestaţiei echipei naţionale Under-21 la Campionatul European de tineret din 2019, când a ajuns în semifinale. Selecţio­nata de fotbal a României revine la Jocurile Olimpice după o pauză de 57 de ani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.