Politica si administratie

Municipiul Hunedoara, cel mai mare buget din județ

Adriana Năstase

Consiliul Local Hunedoara a votat, ieri, într-o şedinţă ordinară, bugetul local al municipiului pe anul în curs. Acesta are o valoare totală de 405.082.740 de lei, cu aproximativ 2 milioane de lei mai mare decât bugetul pentru 2021.

Un oraș din ce în ce mai atractiv
Este pentru al cincilea an consecutiv când bugetul municipiului Hunedoara este cel mai mare din județ, datorită atragerii de fonduri europene, în cuantum de 262.734.900 de lei.Pe de altă parte, pentru anul acesta, Primăria Hunedoara previzionează venituri în valoare de 389.335.520 de lei, diferenţa până la suma totală menţionată anterior fiind acoperită de excedentul bugetar înre­gis­trat la finele anului 2021. Tot excedentul de anul trecut va fi folosit pentru investiţii. Foarte important, per total, 71,5 la sută din bugetul planificat pentru anul în care ne aflăm este reprezentat de sume alocate pro­iectelor de investiţii, fie că ne referim la lu­crări finanţate exclusiv din bugetul local, fie că este vorba despre proiecte cu fonduri europene ori guvernamentale.
„Țin să le mulţumesc consilierilor locali care au votat bugetul local. Datorită lor pu­tem acum să mergem mai departe cu pro­iec­tele gândite și întocmite pentru comu­ni­tate. Este o muncă grea, dar pe care ne-am asumat-o cu toții și care face, an de an, din Hunedoara un oraș din ce în ce mai atrac­tiv, din toate punctele de vedere. Municipiul nos­­tru are, în con­ti­nua­re, mare nevoie de in­ve­stiţii în infrastructură: străzi, parcări, clădiri ale şcolilor, clă­direa spita­lu­lui, iluminat pu­blic, par­curi, zone pietonale, iar lista poate continua. Consider că, în bunul obicei al ul­timilor ani, avem parte de un buget echi­li­brat, fiind asigurate sume con­sis­tente şi pentru celelalte do­menii în care Primăria are res­pon­sa­bilităţi faţă de co­mu­ni­tate: asis­tenţă socială, cul­tură, turism sau sport. Nu în ulti­mul rând, trebuie să subliniez că și în acest an Hunedoara îşi va continua dez­vol­tarea cu ajutorul fondurilor europene”, a declarat primarul mu­ni­cipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (medalion).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura