Comunitate

Singurul spital din județ pentru copiii cu afecțiuni neurologice

Neurologia Pediatrică este o altă secție a Spitalului Județean de Urgență (SJU) Deva pe care v-o prezentăm. Potrivit me­di­cilor de la unitatea medicală deveană, Neurologia Pediatrică este o specialitate relativ tânără, rezultând din scinderea Neuropsihiatriei pediatrice începând cu anul 1994.

Mii de consultații pe an
Neurologia Pediatrică este o ramură a medicinei care se ocupă cu diagnosticul si ges­­tionarea bolilor neurologice la nou-năs­cuți, sugari, copii și adolescenți. Aceas­tă spe­cialitate cuprinde afecțiuni ale mă­duvei spi­nării, creierului, sistemului nervos pe­ri­feric, sistemul nervos auto­nom, pato­logie mus­cular. Neurologia Pediatrică func­țio­nează în cadrul SJU Deva prin:
Compartimentul de Neurologie Pedia­trica (având 5 paturi) în cadrul Secției de Pedia­trie și Cabinetul de Neurologie Pe­diatrică din ambulatorul integrat al spita­lului”, susține dr. Lucian Miron, directorul medical al spitalului devean. La această secție sunt în medie 2.500 copii consultați ambulator, se fac 300 de internări de zi și 60 de internări continue.
SJU Deva este singurul spital din județ care are un serviciu unde copiii cu afec­țiuni neurologice se pot interna și printre puținele spitale din țară, în afara Centrelor Universitare, care are un asemenea com­par­timent. (A.Năstase)

One thought on “Singurul spital din județ pentru copiii cu afecțiuni neurologice

  • Aste e culmea eficientei… „Compartimentul de Neurologie Pedia­trica (având 5 paturi) în cadrul Secției de Pedia­trie și Cabinetul de Neurologie Pe­diatrică din ambulatorul integrat al spita­lului”, susține dr. Lucian Miron, directorul medical al spitalului devean. La această secție sunt în medie 2.500 copii consultați ambulator, se fac 300 de internări de zi și 60 de internări continue.”

    300 internari in 5 paturi, pe zi?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura