Comunitate

Aplicația City App pune Hațegul pe harta interactivă

Magdalena Șerban

Localnicii și turiștii din Hațeg au acum la dispoziție un nou canal de informare și de co­municare cu autoritățile locale, prin aplicația City App. Implementarea unei ast­fel de pârghii digitale constituie o premieră pentru orașele din județul Hunedoara.

Interconectați
Hațeg este primul oraș din județul Hunedoara care a lansat un City App ce are o componentă de turism integrată cu modulul de raportare incidente. Prin intermediul sistemului pot fi furnizate informații diverse, de la detalii legate de zonă, potențial și opor­tunități și până la știri sau spectru admi­nis­trativ. Aplicația se poate instala gratuit pe telefonul mobil din AppStore sau Magazin Play și este realizată pe Platforma Eventya, entitate care încă din 2013 sprijină orga­ni­za­țiile și instituțiile publice să comunice cu po­pulația. Prin modul Raportări incidente, cetă­țenii nu doar că primesc informații în timp real, ci pot trimite atenționări referitoare la neconcordanțele pe care le observă la nivel local, posibile nereguli sau disfuncționalități (semafoare care nu merg, lămpi arse, gunoi în exces și neridicat, etc). Toate sesizările vor primi un răspuns din partea autorităților locale, doleanța fiind soluționată de către cei avizați. De asemenea, platforma oferă detalii despre cadrul turistic al arealului, vizitatorii putând naviga pe o hartă ce le permite să afle care sunt sunt cele mai apreciate res­ta­u­rante, de exemplu, ce specific au și la ce dis­tanță sunt situate față de locația în care aceș­tia se află în momentul respectiv, ce spa­ții de cazare sunt disponibile, etc. Tot­odată, aplicația mai permite utilizatorilor să creeze colecții cu paginile preferate și să lase recenzii locurilor vizitate. De asemenea, pot găsi link-uri utile spre instituțiile publice din oraș și își pot plăti taxele într-un mod rapid, simplu și comod. Primăria orașului Hațeg este cea care va asigura promovarea și in­for­marea turistică, precum și publicarea in­for­mațiilor de interes. Solicitările în vederea pro­movării pot fi expediate pe adresa de email [email protected] sau pe WhatsApp la numărul de telefon 0711.918.509, urmând ca acestea să fie verificate și expuse în aplicație. Informațiile vor conține: de­nu­mire, a­dresă, program de funcționare, număr de telefon/e-mail, o scurtă descriere și maximum cinci fotografii atasate.

Viitorul e unul digital
Pe lângă faptul că hațeganii au posibilitatea să fie prezenți în mediul digital printr-o apli­cație dedicată, aceasta se dovedește un bun instrument de planificare a unui sejur în oraș ori în Țara Hațegului, oferind informaţii pre­cise și oficiale.”Dinamica ultimilor ani ne arată foarte clar o direcție care este din ce în ce mai preferată, indiferent că e vorba de simpla comunicare sau de alegerea unui loc pentru relaxare. Menținerea unui contact activ cu hațeganii este o prioritate pentru mine, motiv pentru care a fost implementată aplicația Hațeg City App ce facilitează im­plicarea civică în viața societății și prin care cetățenii pot semnala problemele orașului care vor fi remediate în cel mai scurt timp de către Primăria Hațeg. Această nouă aplicație digitală întrunește multe alte beneficii, întrucât contribuie la transformarea orașului într-unul inteligent, salvează timp și reduce riscurile expunerii prin accesul rapid la modulul de plată a taxelor și impozitelor și prin comunicarea online a informațiilor de inte­res public cu ajutorul Notificărilor Directe. Aplicația Hațeg City App asigură pro­movarea și informarea turistică în mod gratuit pentru cetățenii orașului și pentru turiști, o opțiune benefică și totodată, o al­ternativă pentru găsirea unor restaurante renumite sau cu un anumit specific. Cred că în scurtă vreme comunitatea va alege să folosească exclusiv acest instru­ment, lăsând în urmă aștep­tatul pe la ghișee ori birouri, căutatul în zeci de site-uri pentru obținerea unor noutăți, etc. Suntem mai mult decât mulțumiți pentru că vom reuși să marcăm esențialul zilnic într-un mod ultrarapid de transmitere a ceea ce este important de aflat”, a afirmat edilul-șef din Hațeg, Adrian Emilian Pușcaș (foto).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura