Politica si administratie

Municipiul Hunedoara, campion la proiecte depuse

Adriana Năstase

Municipiul Hunedoara deţine recordul numărului de proiecte depuse în cadrul Programului „Anghel Saligny”
Primăria municipiului Hunedoara a depus 76 de proiecte prin care doreşte să obţină finanţare în cadrul Programului „Angel Saligny”, lucru ce plasează oraşul în fruntea cla­samentului unităţilor administrativ-te­ri­toriale din România, ca număr de iniţiative edi­litare întocmite.

Un efort mare
Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei a publicat lista de proiecte depuse în cadrul Programului „Anghel Saligny”. Dintre cele 76 de proiecte depuse de Primăria Hunedoara unul este referitor la extinderea reţelei de apă şi canalizare pe Aleea Tineretului (zonă care nu a fost cu­prinsă în master-planul de investiţii al Apa Prod Hunedoara), iar toate celelalte 75 au ca obiectiv reabilitarea şi modernizarea a tot atâtea străzi din oraş.
În clasamentul numărului de proiecte, municipiul Hunedoara este urmat de mu­ni­cipiul Sfântu Gheorghe – cu 47 şi de Primăria Bucureşti – cu 38 de proiecte pentru care se solicită finanţare.
„Într-un timp record, am reuşit să întocmim şi să depunem documentaţia pentru 76 de proiecte. A fost un efort din partea multor an­gajaţi ai Primăriei, cărora le mulţumesc pentru celeritate, profesionalism şi pentru orele suplimentare lucrate, astfel încât să ne putem încadra în termenul-limită de depu­ne­re. Este o surpriză şi pentru mine faptul că am depăşit, ca număr de proiecte, oraşele mari din ţară, inclusiv Bucureştiul. Acum nu ne rămâne decât să insistăm ca guvernul să şi finanţeze toate cele 76 de proiecte de­oa­rece nevoile hunedorenilor sunt la fel de im­portante ca ale devenilor, bucureştenilor, clu­jenilor sau timişorenilor. Este o discriminare să limitezi finanţările la 10 milioane de lei pentru municipii, iar reşedinţelor de judeţ să le acorzi finanţări de până la 43 de milioane de lei, aşa cum s-a anunţat că ar urma să se întâmple prin intermediul acestui program”, spune primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (foto).
Valoarea totală estimativă a proiectelor depuse de Primăria municipiului Hunedoara este de 51.545.499 de lei.

2 comentarii la „Municipiul Hunedoara, campion la proiecte depuse

  • D-le campion boboutan.
    De mizeria asta de piață când va ocupați?
    Sau nu e prioritara?
    Ca pana acum nu a fost!

  • Asa Sorina, pupa l in dos pe primar la cate lucrati de constructii ai primit in municipiul hunedoara

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura