Municipiul Hunedoara are cel mai mare buget local din judeţ

Consiliul Local al municipiului Hunedoara a adoptat bugetul local pe acest an, in­ves­tiţiile pentru dezvoltare reprezentând 75 la sută din valoarea acestuia, a informat ieri administraţia locală.

Cofinanţarea, obligatorie
Valoarea totală a bugetului local pentru anul 2021 se ridică la 404 milioane de lei, iar cea mai mare parte a veniturilor provine din fonduri europene, datorită proiectelor cu finanţare nerambursabilă câştigate de Pri­măria Hunedoara.
Conform administraţiei locale, prin sumele alocate, municipiul Hunedoara devine uni­tatea administrativ-teritorială cu cel mai mare buget local din judeţul Hunedoara, pen­tru al patrulea an consecutiv.
„Important este că, de acum încolo, Pri­măria poate merge mai departe cu imple­men­tarea proiectelor europene, cu inves­tiţiile din PNDL 2 şi din bugetul local, precum şi cu toate celelalte activităţi prestate în fo­losul cetăţeanului”, a declarat primarul mu­ni­cipiului Hunedoara, Dan Bobouţanu (medalion).
Astfel, conducerea Primăriei Hunedoara doreşte să ducă la bun sfârşit cele 21 de proiecte cu finanţare europeană, aflate în diferite faze de implementare, în valoare totală de 72 de milioane de euro. O condiţie importantă pentru reuşita acestora este cofinanţarea proiectelor din bugetul local.
Pe de altă parte, administraţia locală îşi va îndrepta atenţia spre finalizarea studiilor de fezabilitate pentru atragerea de noi fonduri europene, având în vedere faptul că pentru exerciţiul financiar european 2021 – 2027, Primăria Hunedoara a întocmit o listă cu 34 de proiecte importante pentru comunitate. (A. Năstase)

One thought on “Municipiul Hunedoara are cel mai mare buget local din judeţ

  • 13 aprilie 2021 la 3:21
    Permalink

    Bine.Dar piața se renovează?
    Sau rămâne tot asa mizerabila și insalubra?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare