Actualitate

Municipiul Deva, parteneriat cu UNICEF pentru „Localități prietene ale copiilor”

Adriana Năstase

Ieri, primarul municipiului Deva, Florin Oancea și reprezentanul UNICEF în România, Pieter Bult, au semnat memorandumul pentru implementarea Inițiativei Localități Prietene ale Copiilor.

Vocea copiilor să se facă auzită
O „Localitate Prietenă a Copiilor” este un municipiu, un oraş, o comună sau un sistem de guvernare locală care se angajează să respecte drepturile copilului, aşa cum sunt exprimate în Convenţia ONU cu privire la drepturile copi­lu­lui. „Semnarea acestui memorandum este pentru administrația publică locală un pas important pentru ca Deva să fie un oraș mai prietenos cu copiii, cu tinerii. Faptul că avem în acest sens ca partener UNICEF este pentru noi o garanție că vom reuși. Cu ajutorul sprijinului pe care această organizație ni-l oferă, vom lua cele mai bune măsuri și vom implementa programe care să corespundă nevoilor copiilor noștri în toate domeniile: Sănătate, Educație, servicii sociale etc. Îi vom implica pe copii și tineri în viața co­munității, în așa fel încât, împreună cu ei, să găsim cele mai bune soluții privind deciziile publice care le influențează viața și viitorul”, a spus edilul șef al Devei.
UNICEF a lansat inițiativa globală Localități Prie­tene ale Copiilor pentru a sprijini autoritățile locale în demersul lor de a deveni comunități în care vocea, nevoile, prioritățile și drepturile copiilor să facă parte integrantă din politicile, programele și deciziile publice.
„Ne bucurăm foarte mult să semnăm acordul cu municipiul Deva pentru implementarea Ini­țiativei Localități Prietene ale Copiilor. Este un pas important în construirea unei comunități în care autoritățile locale se concentrează pe drep­turile și bunăstarea copiilor și îi implică în pro­cesul de decizie privind chestiunile care le afec­tează viețile. UNICEF a lansat această inițiativă la nivel global în 1996, fiind implementată până acum în peste 3.000 de orașe și comunități din în­treaga lume”, a declarat Pieter Bult.
Municipiul Deva este a șasea localitate din România care s-a angajat prin memorandumul semnat cu UNICEF să treacă printr-un proces de transformare pentru a deveni o localitate prietenă a copiilor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura