Politica si administratie

Municipalitatea din Deva cumpără autobuze electrice

Municipalitatea din Deva cumpără 26 de autobuze electrice pentru transportul local, contractul de achiziţie a vehiculelor, în valoare de 43,81 milioane lei, fiind semnat ieri de primarul Florin Oancea.
Contractul prevede cumpărarea a 22 de minibuze şi patru autobuze, precum şi a 33 de staţii de încărcare electrică, dintre care şapte sunt cu încărcare rapidă. Achiziţia re­prezintă o primă etapă din proiectul de mo­d­ernizare a sistemului de transport public local din municipiul Deva.
Etapa a doua a proiectului se referă la modernizarea şi reabilitarea infrastructurii aferente transportului public local. Aceas­tă componentă urmează să fie imple­men­tată prin procedura de achiziţie – licitaţie des­chisă pentru un contract de lucrări de tip proiectare şi execuţie.
„Aceste două proiecte vor contribui la creş­terea calităţii serviciilor de transport public local în municipiul Deva, precum şi la o calitate mai bună a vieţii locuitorilor prin reducerea emisiilor de CO2″, a declarat primarul municipiului Deva, Florin Oancea.
Termenul de realizare a proiectului de mo­dernizare a transportului public din Deva este sfârşitul anului 2023.
Proiectul se derulează cu fonduri euro­pene nerambursabile câştigate de admi­nis­­traţia locală în cadrul Programului Ope­ra­ţional Regional 2014-2020. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.