Munca, pusă la colţ de inspiraţie

 

11 x 1 Tiglar

Ciprian Marinuţ

Risipa de efort a celor de la Olimpic Simeria, care au alergat enorm şi au jucat de la egal la egal cu vicecampioana Concordia Chiajna, a fost îngenuncheată, în penultimul minut de joc, de execuţia de maestru a brazilianului Cleber.

Furnici vs. greieri
Prin prisma bugetului, a lotului de jucători, a galoanelor antrenorilor şi a poziţiilor din clasament, Olimpic Simeria pornea cu statutul de victimă sigură în faţa „galbenilor” de la Concordia Chiajna. Futsalul, ca şi fotbalul, nu ţine însă cont de numele protagoniştilor sau de banii cluburilor şi răsplăteşte fie ambiţia şi munca, fie inspiraţia şi plusul de talent. În partida de sâmbătă de la Simeria, se părea că Zeul Futsal va da un bonus „furnicilor” muncitoare şi ambiţioase ale Olimpicului. Însă, în penultimul minut de joc, Zeul Futsal a decis să răsplătească  talentul „greierilor” de la Concordia şi a dat verdictul jocului, printr-un gol de generic tv, marcat de un brazilian.

A închis poarta
Concordia şi-a confirmat din start rolul de favorită şi a deschis scorul în secunda 20, prin internaţionalul Ignat. Jocul trupei lui Jean Cosac, spionat din tribună de rivalii de la FC Deva, a curs frumos şi după gol, iar „galbenii” au avut mai multe ocazii de a-şi majora avantajul. Insistenţa ofensivă a Concordiei s-a lovit însă de intervenţiile excelentului portar al Olimpicului, Titi Bejinaru, care a închis poarta. Încurajaţi de intervenţiile îngerului salvator din poartă şi de micile ezitări ale adversarilor, simerienii au prins curaj. Treptat-treptat, jocul s-a echilibrat şi elevii lui Liviu Braşoveanu, care au alergat enorm şi au fost extrem de disciplinaţi tactic, au devenit periculoşi la poarta internaţionalului de tineret Moldovan. Întâi, Matei (12) a lovit bara, iar peste un minut, Ţiglar (13) a inventat o piruetă în careu şi a egalat cu un şut
lobat: 1-1.
Olimpic a acumulat cinci greşeli şi a trăit periculos pe finalul reprizei, dar a păstrat remiza, până la pauză, deşi Cleber (17) a ţintit bara.

 Călcâi de geniu
Scenariul s-a repetat în mare măsură şi după pauză. Chiajna a preluat conducerea, prin brazilianul Cleber (25), care a punctat cu un „şpiţ” la colţul lung, după câteva minute de asediu ale echipei sale. Olimpic a înviat iar după golul primit şi a egalat, tot în minutul 13 al reprizei, prin A. Paul. Jucătorul simerian l-a surprins cu o torpilă de la semidistanţă pe portarul advers, în urma unei scheme exersate la antrenament. La 2-2, s-a jucat pe contre, cu garda jos, iar spiritele s-au încins în multe momente. Arbitrii deveni Edy Kovacs şi Alin Cîrstoiu au ştiut să ţină meciul în mână, fără a acorda cartonaşe roşii, prin decizii „înţelepte”, chiar dacă nu sută la sută perfecte. Se părea că munca şi ambiţia vor fi la egalitate cu talentul şi investiţiile, însă, în penultimul minut de joc, brazilianul Cleber l-a învins printr-un gol genial, marcat cu călcâiul, pe bravul portar al Olimpicului, Titi Bejinaru.
Într-un alt joc, din aceeaşi etapă a Ligii I de futsal, campioana FC Deva a câştigat lejer, scor 7-1, meciul din deplasare cu Spicom Sf. Gheorghe şi rămâne lideră a clasamentului, la egalitate de puncte cu City’us Tg. Mureş.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.