www.mesagerulhunedorean.ro

Sãrbãtori în casã nouã pentru 128 de familii

Nicolle Ebner

În această săptămână, chiriaşii celor 128 de apartamente din blocurile de locuinţe sociale de pe strada Prelungire Zăvoi (dealul Archiei) vor intra în posesia cheilor de la locuinţele care le-au fost repartizate în şedinţa extraordinară de ieri, a Consiliului Local Deva.

Criterii de repartizare în bloc şi etaj
În premieră, repartizarea locuinţelor pe blocuri şi etaje s-a făcut în funcţie de vârsta chiriaşilor şi numărul de copii. Consilierii locali au decis ca persoanele trecute de o anumită vârstă şi familiile cu mai mulţi copii să ocupe apartamentele de la parter şi primele etaje, astfel încât, copiii să nu deranjeze toată scara, iar cei care nu mai sunt la prima tinereţe să nu obosească urcând prea multe scări. Cele 128 de familii vor primi cheile apartamentelor pe parcursul acestei săptămâni, iar săptămâna viitoare, se vor putea muta deja în locuinţele mult aşteptate. Potrivit administraţiei locale, în aceste zile au loc ultimele verificări la reţeaua de gaz metan, fiecare locuinţă socială fiind dotată cu centrală termică de apartament.

Alte trei blocuri, anul viitor
Lucrările la cele opt blocuri de locuinţe sociale au fost recepţionate în urmă cu trei săptămâni. Abia după ce a preluat imobilele în proprietate de la constructor, administraţia locală a putut, legal, să le administreze şi să facă repartiţia apartamentelor către familiile care au întrunit condiţiile cerute de lege în astfel de cazuri. Lucrările la complexul de opt blocuri de locuinţe sociale au început în luna noiembrie a anului 2007, iar valoarea totală a investiţiei este de 20,3 milioane lei, din care 60 la sută reprezintă fonduri alocate de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei, iar diferenţa de 40 la sută şi terenul aferent complexului de locuinţe au fost asigurate de Consiliul Local Deva. Fiecare bloc are câte 16 apartamente cu două camere, suprafaţa medie a unui apartament fiind de 55 de metri pătraţi.
Alte 250 de cereri de locuinţe vor fi rezolvate în următorul an. Consiliul Local Deva a aprobat studiul de fezabilitate pentru construirea unui bloc turn, cu 10 etaje şi 100 de garsoniere, pe strada M.Eminescu – în apropierea Bisericii Ortodoxe de lângă Trident – iar restul de 150 de cereri vor fi soluţionate prin construirea altor două blocuri, lângă cele opt, în care chiriaşii vor intra de săptămâna viitoare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.