Actualitate

Multe cauze, puţini magistraţi

Anul 2010 a fost pentru magistraţii hunedoreni unul foarte aglomerat. Numai în anul trecut, instanţele din judeţul Hunedoara au avut de rezolvat peste 60.000 de dosare. Un bilanţ al activităţii magistraţilor hunedoreni din anul 2010 relevă faptul că numărul cauzelor aflate pe rol a crescut cu 8,6 la sută faţă de 2009.

Mii de dosare la fiecare judecător

Din cauza deficienţei de magistraţi în instanţele hunedorene, în cursul anului 2010, fiecărui judecător din cadrul Tribunalului Hunedoara i-au revenit 1.119 cauze de soluţionat. Cei mai aglomeraţi au fost magistraţii Judecătoriei Deva, unde încărcătura pe magistrat a fost de 1.394 de cauze, urmaţi de cei de la Judecătoria Hunedoara, cu 1.202 cauze şi Judecătoria Petroşani, cu 1.006 cauze pe judecător.

„În cursul anului 2010, instanţele din judeţul Hunedoara au avut spre soluţionare un număr de 61.739 cauze, din care 45.361 la cele şase judecătorii din circumscripţia tribunalului – Brad, Deva, Haţeg, Hunedoara, Orăştie şi Petroşani – şi 16.378 cauze la Tribunalul Hunedoara. În ceea ce priveşte cauzele soluţionate, s-a înregistrat un număr de 46.486, cu 20,87 la sută mai multe decât în anul 2008 şi cu 5,99 procente mai multe decât în 2009”, precizează judecătorul Mihaela Timişan, preşedintele Secţiei Penale a Tribunalului Hunedoara, coordonatorul Biroului de Informare şi Relaţii Publice al amintitei instituţii.

La data de 1 ianuarie 2011, Tribunalul Hunedoara înregistra şapte posturi vacante, dintr-un total de 35. În acest timp, în judecătoriile din judeţ ar mai fi nevoie de 12 magistraţi. (A. Lazăr)

2 comentarii la „Multe cauze, puţini magistraţi

 • Hai sa nu-i plingem si pe „dumnealor” !
  Pentru ca sunt categoria cea mai favorizata din Romania !!!
  Nu am auzit de nici un magistrat care sa vrea sa plece afara ca e prost platit.
  Si-au acordat singuri prin sentinte judecatoresti cele mai mari salarii si cele mai nesimtite pensii!!!
  „Moto grosso” daca socotim numarul cazurilor solutionate , reprezinta cam 3,2 cazuri pe zi. Nu mai pot, se spetesc de munca, mor inaite de pensionare pe capete din cauza stresului !!!!
  Deci in concluzie, eu zic ca este cel mai jenant sa se plinga sau sa se lamenteze !!!
  Este vina lor si nu a noastra. Daca au fost interesati sa-si rezolve doar partea baneasca a muncii lor, nu au decit sa plece si sa lase pe altii, care sunt dornici sa le ia locul!!! Precis o „sa fuga” pe rupte acum !!??!!

 • Au multe cazuri s-i din aceasta cauza condamna oameni nevinovat-i,de ce societatea nu se gandeste ,primaria s-i consilierii,la o solutie i-n care sa dea de lucru la oameni sa nu mai mearga la furat,si nu ar mai avea asa de multe dosare si ar judeca corect,asa se grabesc sa judece ca au multe dosare intro zi,s-i judeca i-n 3 minute un dosar,credeti ca asa trebuie judecat un dosar?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura