Actualitate

Nu fericiţi câştigători, ci victime sigure!

Andreea Lazăr

Zeci de hunedoreni se plâng că au fost înşelaţi prin sms sau e-mail. Din dorinţa de a deveni mai bogaţi peste noapte, mulţi oameni au devenit victime ale unei noi metode de înşelăciune.
 

Păcăliţi prin SMS
Cea mai utilizată metodă de înşelat este cea prin SMS. Primeşti un mesaj pe telefonul mobil, prin care eşti anunţat că ai câştigat un anumit premiu. Pentru a intra în posesia lui trebuie fie să depui bani într-un cont bancar sau să-i trimiţi prin mandat poştal, fie să încarci contul unui număr de telefon. De asemenea, mai poţi primi apeluri de la persoane necunoscute, prin care eşti anunţat că ai câştigat un concurs, câştig condiţionat de transmiterea a 10 coduri de cartele Orange/Vodafone/Cosmote, 10 euro fiecare.
O altă metodă este primirea de e-mail-uri de la diferite persoane, prin care sunteţi informaţi că puteţi câştiga 1.000.000 de lei. Numai că pentru câştigarea premiului, trebuie să trimiteţi un plic sigilat, cu suma de 10 lei, la o anumită adresă, iar mail-ul primit să îl redirecţionaţi către alte zece persoane.

Poliţia avertizează
Prin metodele prezentate anterior, zeci de hunedoreni au devenit victime din cauza naivităţii. Poliţiştii îi sfătuiesc pe oameni să nu trimită bani pentru încărcarea unor cartele prepay la telefoanele mobile şi să nu dea curs unor amăgiri legate de câştiguri de premii la concursuri la care nici nu au participat. Banii odată transferaţi sunt pierduţi iar „fericitul câştigător” se transformă în păgubit.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura