Comunitate

Moş Crăciun de închiriat

04 Mos craciun (4)

Nicoleta Popa

Aşteptat cu sufletul la gură în fiecare an de către copii, Moş Crăciun aduce bucurii în sânul fiecărei familii. Pentru cei la care nu reuşeşte să ajungă, Moşul lasă cadourile în jurul bradului. Unii dintre copiii foarte cuminţi, au norocul ca Moş Crăciun să bată la uşă. Nu e bătrânul cu ochi albaştri şi barbă albă venit tocmai din Laponia, ci un Moş Crăciun autohton, adică un membru din familie sau un prieten, îmbrăcat în pelerina roşie tivită cu alb şi cu barbă din câlţi.

Moşul vine pentru 50 de lei
Iată însă, că de vreo câţiva ani, au apărut Moşi Crăciunii de închiriat. Un fel de Moşi profesionişti. Deci, părinţii care vor ca odraslele lor să aibă parte de sărbători de neuitat şi Moş Crăciun să le scoată darurile din sac lângă bradul din casă, acum, pot să-l închirieze. „Oferim servicii speciale  pentru această perioadă a anului. Pe baza solicitărilor, Moş Crăciun împarte darurile pentru cei mici. Anul acesta, avem mai multe comenzi ca anul trecut“, a precizat Mihaela Căsălean, reprezentantul firmei Studio Alternativ Art. Tariful unui Moş Crăciun de închiriat este de 50 de lei. „Înainte de a intra în casă, părinţii oferă câteva informaţii despre copil, precum şi faptele bune şi cele mai puţin bune pe care acesta le-a făcut de-a lungul anului. Se împart darurile, iar copiii colindă şi spun poezii. Moş Crăciun le dă copiilor şi câteva sfaturi despre cum trebuie să se comporte, pentru ca să mai vină şi la anul”, a mai spus Mihaela Căsălean.
Este al treilea an în care, Emil Vacea, din Deva, joacă rolul lui Moş Crăciun. „Totul a început în urmă cu doi ani, când nişte prieteni au rămas fără Moş şi m-am oferit să mă costumez în Moş Crăciun. Este ceva extraordinar, când văd bucuria copiilor, e ceva unic când vezi că îţi tremură în braţe”, a spus Emil Vacea.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura