Actualitate

23 săltaţi, 18 reţinuţi

03 descindere

Nicoleta Popa

Ieri dimineaţă, poliţiştii din Hunedoara, Deva, Haţeg, Orăştie, Brad şi Călan au făcut 23 de percheziţii simultane, la locuinţele unor hunedoreni suspectaţi de furt şi complicitate la furt de materiale neferoase din incinta S.C. ArcelorMittal S.A. Hunedoara. În urma percheziţiilor, oamenii legii au ridicat de la domiciliile suspecţilor instrumente folosite la furtul de componente din cupru de la utilajele societăţii menţionate, cum ar fi, de exemplu, bomfaiere, cleşti, ciocane sau pânze de bomfaier, dar şi 2.000 de pachete de ţigări netimbrate.
„Cei 23 de hunedoreni, cu vârste cuprinse între 20 şi 55 de ani, sunt cercetaţi pentru comiterea a peste 15 infracţiuni de furt de cupru. Faptele au fost comise în perioada septembrie-decembrie 2009, iar prejudiciul estimat până în prezent este de 300.000 lei”, a precizat subinspectorul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.

Agenţii de pază, complici la furt
De asemenea, anchetatorii au mai stabilit că suspecţii au comis furturile cu complicitatea a 10 agenţi care asigurau paza în unitatea respectivă. După sustragere, cuprul era valorificat la centrele de colectare a deşeurilor neferoase din municipiul Hunedoara, prin intermediul a trei complici. 
Din cei 23 de hunedoreni, pentru 18, procurorii au emis ieri seară mandate de reţinere pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentaţi instanţei, cu propunere de arestare preventivă pe 29 de zile. Ceilalţi cinci vor fi cercetaţi în stare de libertate. Totodată, cercetările vor fi extinse şi cu privire la modul în care au fost valorificate materialele sustrase la centrele de colectare. Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă pedeapsa cu închisoare între trei şi 15 ani.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura